Pesem bo že počakala

Pevec je moral odpovedati snemanje v evropskem žarišču okužbe s koronavirusom.
Fotografija: Med nagrajenci na gala prireditvi je bil tudi oče slovitega Noleta, Srđan Đoković.
Odpri galerijo
Med nagrajenci na gala prireditvi je bil tudi oče slovitega Noleta, Srđan Đoković.

Damiano Roi zaradi nevarnosti okužbe sicer ni ostal brez počitnic – saj jih niti ni načrtoval –, mu je pa koronavirus prekrižal delovne načrte. In to zelo pomembne! Čeprav je odpovedal snemanje pesmi v Milanu in nekaj poslovnih sestankov, se ne obremenjuje. »Pesem bom lahko posnel naknadno, bo počakala, tudi sestanki, zdravje pa je le eno,« pravi 45-letni glasbenik.
V maršalov modri vlak lahko vstopijo tudi navadni smrtniki. Fotografije: osebni arhiv
V maršalov modri vlak lahko vstopijo tudi navadni smrtniki. Fotografije: osebni arhiv

Tolažba za zamujeno je bila zabava v Beogradu. Medtem ko je v Italiji odpadalo vse po vrsti, je bil v Srbiji 8. marec povsem prazničen dan žena. Damiano je z ženo Petro odpotoval v Beograd, kjer je prejel eno od nagrad na prireditvi Dama i đentlmen godine 2020. Nagrade se je izjemno razveselil, saj letos praznuje 25 let kariere. Na prireditvi je tudi nastopil, in sicer je zapel slovito pesem Nessun dorma. Starši teniškega šampiona Novaka Đokovića so bili navdušeni nad izvedbo, Srđan in Dijana sta celo prva vstala in z aplavzom in stiskom rok pozdravila Damiana.


Med dvodnevno gala prireditvijo veliko časa za pohajanje ni bilo, sta si pa Roijeva ogledala muzej Nikole Tesle in sloviti modri vlak nekdanjega jugoslovanskega maršala Tita. »Vlak je lepo ohranjen, še vedno je tak, kot je bil v obdobju, ko ga je uporabljal Tito. To me je presenetilo, saj je od takrat minilo že precej časa, pa tudi precej dela in stroškov je treba za vzdrževanje, da stvari ostajajo ohranjene,« meni Damiano.

Čeprav je med obiskom močno pihalo, brila je znamenita košava, sta Damiano in Petra skočila do Kalemegdana, sotočja Save in Donave, Damiano pa si je na hitro ogledal še sloviti nogometni stadion Marakana, na katerem igra Crvena zvezda.


»V Srbijo in Beograd greva rada. Ljudje so prijazni in gostoljubni, lepo je,« povesta. Domov sta se vrnila predčasno, saj je koronavirus prodrl tudi v Srbijo in sta raje pohitela. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije