DRAŽBA

Partner Iris Mulej je v postopku osebnega stečaja

Na dražbi polovica hiše Admirja Barčića in njegov porsche cayenne.
Fotografija: Partner Iris Mulej Admir Barčić se je znašel v osebnem stečaju. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Partner Iris Mulej Admir Barčić se je znašel v osebnem stečaju. FOTO: Facebook

Skoraj natančno pred enim letom, 30. novembra lani, je okrožno sodišče v Kranju začelo postopek osebnega stečaja nad dolžnikom, 37-letnim Admirjem Barčićem z Jesenic, ki sicer že nekaj časa živi v Budvi v Črni gori. Gre za partnerja znane manekenke Iris Mulej, s katero imata tudi otroka. Barčić se na družabnem omrežju linkedin predstavlja kot izvršni direktor Dukley Marine v Budvi in kot direktor ameriške varnostne agencije Shield Security Service v Kabulu.
Partner Iris Mulej Admir Barčić se je znašel v osebnem stečaju. FOTO: Facebook
Partner Iris Mulej Admir Barčić se je znašel v osebnem stečaju. FOTO: Facebook

Kot lahko preberemo, ima s tega področja 18-letne izkušnje, ki jih je nabiral v Afganistanu, Libiji, Sudanu in Evropi. A očitno to vse skupaj ni dovolj, da bi lahko pokril svoje dolgove. Vpogled v Ajpes pokaže, da naj bi bil med drugim dolžan banki Sparkasse in SKB banki, VBS Leasingu, družbi za financiranje, consulting in trgovino, pa Fursu, občini Jesenice … Stečajni upravitelj Janez Pustatičnik je naštel za skupno 127.415 evrov priznanih terjatev, v otvoritvenem poročilu pa zapisal, da se je dolžnik pritožil na sklep o začetku osebnega stečaja, do 20. marca letos pa sodišče o njegovem ugovoru še ni presodilo.
 

Januarja javna dražba hiše in garaže


A stvari so prišle že tako daleč, da stečajni upravitelj prodaja njegovo premoženje. Na podlagi pravnomočnega sklepa kranjskega krožnega sodišča z dne 2. oktobra v postopku osebnega stečaja nad dolžnikom je Pustatičnik razpisal javno dražbo za njegovi nepremičnini.


Barčić je namreč lastnik polovice dvostanovanjske hiše na Jesenicah in garaže, obe pa se prodajata kot celota. Skupno vrednost omenjenih nepremičnin je sodna cenilka ocenila na 41.000 evrov, dražitelji pa morajo dan pred dražbo položiti varščino v višini 4100 evrov. Javna dražba se bo odvila 22. januarja 2019 na Zbornici upraviteljev Slovenije.
 

Ponudbe za avto do 10. decembra


Štirinajst dni pozneje je upravitelj na podlagi pravnomočnega sklepa kranjskega okrožnega sodišča v postopku osebnega stečaja nad Barčićem objavil še vabilo k dajanju ponudb za prodajo z zavezujočim zbiranjem ponudb. V tem primeru se prodaja njegov avtomobil porsche cayenne 4.5, prvič registriran leta 2006, ki je neregistriran in potreben popravila.
V Budvi živita v luksuzni stavbi Barčićevega delodajalca, in sicer v Duklej Garden. FOTO: Dukley garden
V Budvi živita v luksuzni stavbi Barčićevega delodajalca, in sicer v Duklej Garden. FOTO: Dukley garden

Izklicna cena je 6000 evrov, varščino v višini 1000 evrov pa je treba vplačati do poteka roka za oddajo ponudb, to je 10. decembra. V obeh primerih si lahko dražitelji po dogovoru z upraviteljem prodajano premoženje tudi ogledajo. »V Sloveniji ne živim že vsaj 10 let, podjetje, ki sem ga imel tam, pa je prav toliko časa tudi že prodano. Nepremičnina na Jesenicah, v kateri prav tako ne živim že 10 let, in vozilo, ki ni bilo v moji uporabi, se sicer res prodajata, a informacijo, da sem v osebnem stečaju, malo bolj preverite pri vašem informatorju, preden jo objavite kot trditev,« se je na naše poizvedovanje odzval Barčić.
 

Brezskrbno na počitnicah


Sicer pa objave Iris Mulej in njenega partnerja na družabnih omrežjih nič ne kažejo, da bi imeli finančne težave. Kot je razvidno, živita v Budvi v luksuzni stavbi Barčićevega delodajalca, in sicer v Duklej Garden, konec septembra pa so se potepali po Benetkah. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas