MODNA IKONA SVOJEGA ČASA

Oživile so zapuščino Jovanke Broz

Zapuščina Jovanke Broz zaživela tudi s pomočjo slovenskih modnih kreatork Petje Zorec ter sester Mateje in Mie Aleksandre Lukač.
Fotografija: Modna oblikovalka Petja Zorec. FOTO: MEDIASPEED.net
Odpri galerijo
Modna oblikovalka Petja Zorec. FOTO: MEDIASPEED.net

Na dan republike, 29. novembra, se je v Beogradu v veličastnih dvoranah srbske vladne palače odvila atraktivna modna revija z naslovom Jovanka v barvah. Na njej se je predstavilo 25 oblikovalcev iz držav nekdanje Jugoslavije, ki so svoje modele oblekli v kreacije, oblikovane iz ostankov blaga, zapuščine Jovanke Broz, ki so jih uspeli rešiti po njeni smrti in so jih dediči prepustili organizatorjem dogodka.

Kreacija Petje Zorec. FOTO: LJFW
Kreacija Petje Zorec. FOTO: LJFW

Slovenske barve so na modni reviji zastopale Petja Zorec in sestrski modni dvojec M. Fiction Mateja in Mia Aleksandra Lukač ter naredile močan vtis, z vabilom na naslednje dogodke pa potrdile, da je Slovenija majhna, a močna modna sila. Po modni brvi so hodile tudi znane osebnosti, med drugimi pevka Konstrakta v kreaciji Aleksandre Lalić, nekaj originalnih oblek Jovanke Broz pa so predstavile igralke Nada Šargin, Marija Bergman in druge. Prišli sta tudi sestra Jovanke Broz Nada Budisavljević in prva dama Tamara Vučić. Revija je v svojem bistvu poosebljala trajnostni duh, tako pomemben za našo prihodnost, in je svojevrsten poklon Jovanki, ki je bila v svojem času modna ikona in so jo od glave do pet oblačili ne le najboljši iz takratnega jugoslovanskega prostora, pač pa tudi velike evropske modne hiše.

Sicer pa Ljubljana Fashion Week že leta dobro sodeluje z beograjskim tednom mode, sodelovanje pa se bo v naslednjem letu s postavitvijo razstave Jovankine zapuščine v Ljubljani še poglobilo in razširilo. Projekt se bo namreč selil po državah nekdanje Jugoslavije, in ker je bilo v Jovankini omari veliko blaga, lahko v bližnji prihodnosti upamo na še katere podobne modne revije.

S kreacijo sta navdušili tudi sestri Mia Aleksandra in Mateja Lukač (M. Fiction). FOTO: LJFW
S kreacijo sta navdušili tudi sestri Mia Aleksandra in Mateja Lukač (M. Fiction). FOTO: LJFW
 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas