LEPA GESTA

Osamljeni Ljubljančani lahko pokličejo Tjašo Železnik (VIDEO)

Objavljeno 26. marec 2020 11.28 | Posodobljeno 26. marec 2020 11.37 | Piše: N. B.

Prostovoljci v teh dneh s pogovorom lajšajo vsakdan starejšim.

Med prostovoljci je tudi Tjaša Železnik. FOTO: posnetek zaslona
Slovenski igralci in drugi prostovoljci iz Ljubljane so se v teh kriznih časih odločili za hvalevredno gesto. Starejšim občanom, ki so te dni osamljeni, so na voljo za telefonski pogovor.

»Starejši meščani in meščanke, ki so sami, brez socialne mreže in ki jih trenutno dogajanje navdaja s stisko, potrebujejo našo posebno pozornost. V Mestni občini Ljubljana smo se zato povezali v mrežo prostovoljcev in prostovoljk, ki želijo s telefonskim klicem olajšati vsakdan starejšim,« so zapisali na spletnih straneh ljubljanske mestne občine.

Prostovoljsko mrežo sestavljajo sodelavke in sodelavci ter prostovoljci Zavoda za oskrbo na domu Ljubljana ter ljubljanskih kulturnih javnih zavodov – Mestnega gledališča ljubljanskega, Lutkovnega gledališča Ljubljana, Slovenskega mladinskega gledališča, Pionirskega doma, Mednarodnega grafičnega in likovnega centra, Muzeja in galerij mesta Ljubljane, Kina Šiška, Mestne knjižnice Ljubljana, Mladih zmajev in Kinodvora.

Na telefonski številki Zavoda za oskrbo na domu Ljubljana 01 24 20 605 vodja programa prostovoljstva od ponedeljka do petka med 8. in 15. uro zbira podatke tistih, ki bi želeli, da jih pokličejo prostovoljci, so še zapisali.

Z igralci in drugimi se lahko starejši občani pogovarjajo o njihovem delu ali pa o čisto vsakdanjih rečeh. Odvisno od počutja in želja.
Deli s prijatelji