GROŽNJE

Ogorčena Polona Požgan: Razčetveriti so me hoteli

Obudila je spomine na čase, ko je le želela pomagati sočloveku. Nekateri so ji celo grozili, zato je za dve leti ugasnila facebook.
Fotografija: Polona se je tedaj zbala za varnost svojih otrok. FOTO: FACEBOOK
Odpri galerijo
Polona se je tedaj zbala za varnost svojih otrok. FOTO: FACEBOOK

Nekdaj zelo priljubljena radijska voditeljica Polona Požgan se danes posveča motiviranju družbe in si želi iz nje izvleči čim več ljubezni in dobrega. Toliko bolj je pretresena, da se ljudje tako nastrojeno odzivajo na razne socialne pojave, ki bi jih z malce poglobljenim razumevanjem in več tolerance lahko zlahka sprejeli. Eden takšnih je bil begunski val, saj ima nanj še posebno neprijetne spomine, pa ne zaradi ubogih prebežnikov, zaznamovanih z lakoto, vojnami, revščino, ampak na naš odziv. »Pred leti, ko se je začel begunski val, sem na svoj zasebni profil napisala objavo o tem, da sem v enega od begunskih centrov odpeljala odvečne obleke in druge reči, ki smo jih imeli doma. Nič posebnega. Otroška oblačila, nekaj čevljev, nekaj odej. Ljudje so me hoteli razčetveriti. Med nešteto komentarji je bilo toliko groženj, spisanih na tak način, da sem se zbala za varnost svojih otrok. Za dve leti sem zaprla facebook, ker so se mi zagabili anonimni in neanonimni komentatorji, s katerimi nisem hotela imeti nobenega opravka,« obudi neprijetne spomine in se osredotoči na čustven videoposnetek, ki govori o ljudski zaplankanosti, ošabnosti in pomanjkanju empatije.

»Če bi dvignili pogled izza svojih telefonov in pogledali ljudi, če bi znali reči prijazno besedo, ne da bi razmišljali, kaj bomo imeli od tega, ne da bi se oglašal naš ego, bi lahko spoznali, da smo povezani bolj in da imamo več skupnega, kot se nam zdi. Ne glede na raso, nacionalnost, veroizpoved, spolno usmerjenost. Ne glede na to, koliko ima kdo v denarnici, in ne glede na to, kak položaj kdo zaseda. Svet je danes, prek vseh mobilnih in drugih naprav, povezan bolj, kot je kdaj bil. A hkrati smo bolj razdvojeni, kot smo kdaj bili. Tudi če se vidimo, se ne slišimo,« ugotavlja in se še naprej trudi, da bi z dobrimi deli polepšala vsak dan. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije