Oboževalce razveseljujejo s kavča

Slovenski glasbeniki so se v samoizolaciji odločili prirejati koncerte.
Fotografija: Maja Keuc se je vrnila h koreninam. FOTO: Arhiv organizatorja
Odpri galerijo
Maja Keuc se je vrnila h koreninam. FOTO: Arhiv organizatorja

Čeprav že najmanj tri tedne po Sloveniji ni koncertov, to še ne pomeni, da ljubitelji različnih zvrsti glasbe nimajo možnosti spremljanja svojih najljubših glasbenic, glasbenikov in skupin. Med drugimi so to možnost omogočili ustvarjalci odlično sprejetih Koncertov s kavča.

V petek zvečer je ljubitelje dobre glasbe zabavala pevka Maja Keuc - Amaya, ki se je javnosti prvič predstavila v šovu Slovenija ima talent, državo pa je zastopala tudi na Evroviziji leta 2011 s pesmijo No one. Ljubitelji njene glasbe so bili priča soul koncertu, s katerim se je Maja vrnila k svojim koreninam in glasbi, s katero se je predstavila na šovu Slovenija ima talent. »Pripravila sem venček hitov mojih največjih idolov pa tudi svojo najnovejšo pesem sem prvič predstavila publiki, izšla bo šele čez tri tedne,« je povedala Štajerka.

Klemen Bučan se rad spominja devetdesetih. FOTO: Arhiv organizatorja
Klemen Bučan se rad spominja devetdesetih. FOTO: Arhiv organizatorja
V soboto zvečer so bila na sporedu devetdeseta, ko je za glasbo skrbel Klemen Bučan. »V devetdesetih sem bil najstnik, šel v srednjo šolo, imel prvo punco, začel žurati, skejtati, vse, kar počnem in kar rad počnem, se je zame začelo takrat. In ta glasba me odpelje nazaj v čase, ki so me nekako oblikovali,« pravi Klemen. Serija Koncertov s kavča se s polno paro nadaljuje tudi v zadnjem tednu marca in prvem tednu aprila.

Danes nam bo največje uspešnice skupine Panda zapela pevka Nina Bauman, ki obljublja tudi posebno presenečenje. »Povem lahko le, da pripravljam sodelovanje z jeseniškimi glasbeniki. V teh časih je najbolj pomembno, da smo vsi doma, in vesela sem, da se lahko poslušalcem približamo tudi na takšen način,« pravi pevka. Sredin večer bo s svojimi hiti obarval ljubljanski raper Nipke, petkov večer pa bo rezerviran za vse ljubitelje dobre slovenske rock glasbe, in sicer bo v živo prek spleta zapel frontman skupine Siddharta Tomi Meglič. V naslednjih tednih organizatorji obljubljajo koncerte številnih drugih slovenskih glasbenikov, kot so Omar Naber, Jana Šušteršič, Samuel Lucas, Ana Soklič, Miki Vlahovič, Žana Povše 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije