RIBJA ČROBA

Ob vrnitvi legendarnih rockerjev užival tudi Dragić (FOTO)

Edini letošnji koncert skupine Riblja čorba pri nas je privabil okoli tri tisoč fanov. Glavni organizator Dušan Konda je pred tem na Špici gostil tudi znane športnike.
Fotografija: Jolanda Čeplak v družbi uspešnega košarkarskega asa Gorana Dragića
Odpri galerijo
Jolanda Čeplak v družbi uspešnega košarkarskega asa Gorana Dragića

Znana srbska rock skupina Riblja čorba, ki je bila pred desetletji sinonim odlične rockovske glasbe na območju nekdanje Jugoslavije, na sceni pa je že 43 let, se je po lanski smrti basista in ustanovnega člana Miše Aleksića očitno pobrala. Zanj so našli zamenjavo, Ivana Stankovića, vodja zasedbe in frontman skupine Bora Djordjević pa že napoveduje tudi novi album, ki bo izšel do konca leta.

Takšno vzdušje je vladalo v soboto.
Takšno vzdušje je vladalo v soboto.

Čeprav, kot pravi, vabila za nastope prihajajo z območja celotne nekdanje skupne države, pa je bil njihov koncert, ki so ga minulo soboto pripravili na celjski Špici, v znanem celjskem centru kajak kanu kluba, letošnji edini, za katerega so se dogovorili in tudi zbrali. Na Špico jih je prišlo poslušat okoli tri tisoč oboževalcev, ki so dobili, kar so si želeli – dve uri čiste rock glasbe.

Bora Djordjević in Benjamin Savšek v družbi Dušana Konde, organizatorja dogodkov na celjski Špici
Bora Djordjević in Benjamin Savšek v družbi Dušana Konde, organizatorja dogodkov na celjski Špici

Pred tem pa jih je ogrela celjska predskupina Trium, ki prav tako preigrava rock glasbo. Ljudi bi bilo, meni organizator Dušan Konda, duša kajak kanu kluba, še več, če nekaterih ne bi zadržalo izvajanje PCT-pogoja. »A živimo pač v epidemiološko občutljivem času, če se ne pokoriš pogojem, ki jih predpiše NIJZ, pač koncerta ali drugega množičnega dogodka ne moreš organizirati.


Zato smo tudi mi, še pred koncertom, najeli mobilno enoto celjske bolnišnice, ki je izvajala brezplačna testiranja za vse, ki so želeli na koncert, pa drugih pogojev niso imeli,« je povedal Konda, ki pa je še pred koncertom na Špici gostil tudi olimpijska junaka, zlatega Benjamina Savška in srebrno Tino Trstenjak. Pa tudi legendarnega košarkarja Gorana Dragića. Vsi pa so bili deležni sprejema, ki takšnim športnim zvezdam pritiče. Prišla je tudi nekdanja uspešna atletinja Jolanda Čeplak, na koncertu pa smo opazili tudi dva poslanca, in sicer Violeto Tomič in celjskega Željka Ciglerja.

Prišla sta tudi tudi Violeta Tomič in Željko Cigler.
Prišla sta tudi tudi Violeta Tomič in Željko Cigler.

Pa ne le to. Na Špico je prišel naša olimpijca pozdravit tudi častni meščan Celja Ivo Grobelnik, ki je lani oktobra dopolnil častitljivih sto let. Srbske rockerje pa očitno rad posluša tudi Gašpar Gašpar Mišič. Skratka, še en dokaz, da glasba ne ločuje, temveč povezuje ljudi. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije