SITUACIJA JE RESNA

Novinarka RTV prejela bel prah: pečeta jo grlo in nos, varuje jo policist

Objavljeno 01. junij 2020 11.22 | Posodobljeno 01. junij 2020 11.44 | Piše: S. N.

Grozilno pismo je napisano na roke.

Eugenija Carl je prejela sumljivo pošto. FOTO: Facebook
Primorka Eugenija Carl velja za eno tistih novinark nacionalne televizije, ki je brez dlake na jeziku, zato velikokrat naleti na jezne odzive gledalcev. Že nekajkrat je prejela sumljiva pisma ali grožnje in tudi junij se zanjo ni začel prav nič obetavno. Kot je objavila na facebooku, je na uredništvo prejela pismo, ko pa ga je odprla, se je iz njega usul bel prah.

Carlova je mislila, da gre za kakšno prošnjo za pomoč, saj se gledalci velikokrat obračajo na njo s pismi, napisanimi na roke. Tokrat pa ni bilo tako. 

»Za dobrodošlico po dopustu. In spet bomo pol dneva v karanteni. In spet bo šlo javnih 3000 evrov za stroške intervencije. 'Straži' me prijazen policist, čakamo može v skafandrih iz LJ. Odprla sem na hitro in nič hudega sluteč, ker dobivam veliko pisem z arhaično pisavo, ljudje me prosijo za pomoč ... Upam, da ni nič hudo nevarnega, je pa snov dražeča, pečeta me grlo in nos, kašljam, oči se mi solzijo, okus v ustih slan in grenak. Čakamo.«Poleg zapisa je pripela še fotografije grozilnega pisma, v katerem jo je avtor ozmerjal z nizkotnimi izrazi. Fotografirala je tudi policista, ki jo ima v karanteni. 

V preteklosti so novinarji in novinarke RTV že dobivali pošto s sumljivo vsebino, vendar se je vsakič izkazalo, da prah v kuvertah ni bil nevaren. Bomo videli, kako bo tokrat ...


 
Deli s prijatelji