KAKO SI DIREKTOR TO DOVOLI?

Novinar infoprograma RTV ne more verjeti, kakšne spremembe v programu želijo uvesti

Več zabavnega programa in manj političnega ...
Fotografija: RTV Slovenija. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
RTV Slovenija. FOTO: Leon Vidic, Delo

Novi direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough je pripravil predlog programskih sprememb za jesen. Ta predlog je poslal kot prilogo uradnega dopisa za soglasje k razrešitvi direktorice RTV. Tako piše v dopisu, ki ga je novinar informativnega programa Gregor Drnovšek prilepil na facebook profil in ob tem objavil zapis, kaj se gre direktor.

Andrej Grah Whatmough, generalni direktor RTV, želi spremembe v programu RTV.  FOTO: Voranc Vogel, Delo
Andrej Grah Whatmough, generalni direktor RTV, želi spremembe v programu RTV.  FOTO: Voranc Vogel, Delo


Kot vidimo iz predloga, predlaga direktor več razvedrilnega in kulturno-umetniškega programa. Tako naj bi v programu prostor dobila nova sobotna razvedrilna oddaja, nedeljska pa naj bi se podaljšala.


​Zvezdano ukinili, Studio City enkrat na 14 dni


Okrepili naj bi število oddaj Joker z Mariem Galuničem, dodali oddajo za starejše in oddajo o Slovencih po svetu. Ukiniti nameravajo oddajo Zvezdane Mlakar, ponedeljkov Studio City pa prestaviti na torek in ga predvajati enkrat na 14 dni. Pod objavo so se oglasili mnogi novinarji z vprašanjem, kako lahko direktor kar spremeni programsko shemo … RTV je namreč državna televizija, ki jo plačujemo vsi državljani. Kdo pa lahko določa programske spremembe?
 
V zasebnih podjetjih je jasno: direktor. In tam zaposleni nimajo pravice nerganja. Je pa res, da bo zasebnik vedno vse naredil, da izboljša poslovanje.

So se na RTV Slovenija vprašali, kaj bi radi gledali gledalci, ki plačujejo naročnino?

 
 

​Imate zgodbo za nas? Pišite nam!

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas