AKROBATI

Novi podvig Slovencev, ki jemlje dih (VIDEO)

Objavljeno 16. januar 2020 15.45 | Posodobljeno 16. januar 2020 15.44 | Piše: N. Č.

Čeprav se je leto komaj dobro začelo, Dunking Devils že navdušujejo s svojimi akrobatskimi podvigi.

Nevarno početje  akrobatov, ki navdušujejo množice po vsem svetu. FOTO: Dunking Devils
Po zabijanju na drvečem vlaku in skokih na največjem trampolinu na svetu, so si akrobati Dunking Devils dali duška z novim podvigom: spustom po jeklenici, ki katapultira v zrak.

image
FOTO: Dunking Devils
Svetovno znani akrobati, ki slovijo po svojih akrobatskih trikih, so si izmislili tako imenovan Y zipline, ki so ga napeljali čez 80-metrski rečni kanjon Zarta oziroma Zarica, ki je manj znana konglomeratna soteska reke Save, kjer se reka razlije v Trbojsko jezero.


Gre za slovensko pogruntavščino


»Že dolgo smo razmišljali, kako bi zipline spremenili v nekakšen katapult, in vesel sem, da nam je končno uspelo. Ker smo se prvič lotili takega podviga, je bila izdelava precejšen izziv, saj nismo vedeli, kako se bo zipline odzval. Postavitev nam je vzela tri dni in je tako zajemala veliko preizkušanja in prilagajanja, dokler ni zipline deloval tako, kot smo si zamislili. Med tednom, kolikor je trajal naš podvig, smo spoznali tudi prijazne lokalne prebivalce, ki so nas vneto spodbujali, prav tako pa so nam priskočili na pomoč pri sami izdelavi,« je povedal Matevž Pogačar, akrobat pri Dunking Devils in član DD Squad.


image
Kanjon Zarica. FOTO: Kraji.eu
Navdušujejo po vsem svetu


Čeprav se je leto komaj dobro začelo, Dunking Devils že hitijo po svetu in s svojimi nastopi navdušujejo akrobatskih podvigov željne množice. Te dni sta na terenu kar dve ekipi, od katerih se ena nahaja v Dubaju, druga v Pragi. Še preden bodo fantje dobro razpakirali kovčke, pa jih naslednji teden čakata dva izjemno pomembna dogodka: nastop na finalu evropskega prvenstva v rokometu v Stockholmu in njihov prvi nastop v ligi NBA, ki se bo odvil v Parizu.

V spodnjem videu si oglejte, kaj so akrobati ušpičili v svojem najnovejšem podvigu:


Ziplining ali adrenalinsko spuščanje po jekleni vrvi je priljubljena adrenalinska aktivnost, ki so jo Leteči vragi inovativno spremenili v odbito doživetje brez primere. Na zipline so tako med drugim obesili aluminijasto lestev, okroglo bojo za jadrnice ali fender sender, kot mu pravijo člani DD Squada, in pa velik triangel, s katerim so se lahko po ziplinu spuščali v dvojicah. Z nenavadnimi pripomočki so najnovejši podvig še bolj začinili ter s tem poskrbeli za zabavne skoke, salte in obrate. 
Deli s prijatelji