MIČNA

Niti zlomiti se ne moreš (piše: Danaja Lorenčič)

Nedavno mi je znanec povedal, da je samski, nato pa dodal, da ne more imeti razmerja kar z eno, ker mora paziti na svoj ugled. Skoraj se mi je zaletelo, ko sem srknila vino, saj nisem mogla verjeti, da se jemlje tako resno. In da se v razmerja spušča s svojim ugledom, ne pa s srcem.
Fotografija: Danaja Lorenčič
Odpri galerijo
Danaja Lorenčič

Morda so se me njegove besede dotaknile, ker sem se ob njih spomnila na tiste, ki so tako osredotočeni na ohranjanje lastne predstave o sebi, da jo izkrivljajo toliko časa, da nima več skorajda ničesar skupnega z resnično osebo, ampak postane konstrukt – objekt občudovanja.

Kot novinarki ženskih revij se mi je nemalokrat zgodilo, da sem v intervjujih dobila olepšano različico neke osebe. Ko sem neko spletno vplivnico vprašala, ali ji pri varstvu otrok pomagajo starši, je vprašanje povsem ignorirala in mi namesto tega podala litanijo o kakovostnem preživljanju časa s svojo družino.

Neka druga znana Slovenka pa mi je po avtorizaciji vrnila intervju, ki sploh ni več spominjal na tisto, o čemer sva se pogovarjali, saj je v njem mrgolelo citatov iz knjig – vstavila jih je, da bi pred bralkami učinkovala čim pametnejša. Branje nadaljujte TUKAJ!

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas