RAJ ZA ELITO

Nekdanji slovenski premier v Istri kupil luksuzno hišo

Hišo naj bi uporabljala njegov sin in žena.
Fotografija: Hiša ima pogled na Brione. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Hiša ima pogled na Brione. FOTO: Reuters

Dolgi vrsti slovenskih politikov z nepremičninami ob hrvaški obali se je pridružil še eden. Nekdanji slovenski premier Anton Rop je lani kupil hišo v Vodnjanu v hrvaški Istri, ekskluzivno poroča Glas Istre. ​Hiša, ki ima pogled na Brione, se razteza na 481 kvadratnih metrih, poleg 345 kvadratnih metrov velikega vrta pa ima še 30 kvadratnih metrov velik bazen. Hišo v mirnem naselju s 14 luksuznimi nepremičninami je lani kupilo podjetje Sun Sea Investicije, katere lastnika sta Rop in njegov sin Jan.

Anton Rop je vlado vodil med letoma 2002 in 2004. FOTO: Jure Eržen, Delo
Anton Rop je vlado vodil med letoma 2002 in 2004. FOTO: Jure Eržen, Delo
​Sosed in eden izmed lastnikov luksuzne montažne hiše je za Glas Istre povedal, da je Ropa v Vodnjanu doslej videl le enkrat: »Tukaj je bil potem, ko so kupili hišo, za sedaj pa še nihče ne živi v njej. Kolikor vem, je načrt, da bi hišo uporabljal sin in njegova žena.«Rop je bil četrti slovenski premier​, vlado je vodil med letoma 2002 in 2004. Novembra 2017 je odstopil z mesta direktorja Evropske investicijske banke, a še vedno sodeluje s to institucijo, bil je tudi nadzornik Hranilnice Lon do novembra 2020, je pa tudi lastnik podjetja PROM Energija. Do leta 2005 je bil predsednik stranke LDS, ki pa jo je marca 2007 zapustil in se pridružil SD. Poročen je bil z Jadranko Rop, z nekdanjo poslanko Melito Župevc pa ima hčer Pio.

image_alt
Zanimanje za hrvaške nepremičnine v porastu. Poglejte, kaj »matra« Slovence (FOTO)


Ne le številni navadni smrtniki med Slovenci, tudi naši politiki radi dopustujejo na Hrvaškem, nekateri pa imajo tam tudi nepremičnine. Tako so hrvaški mediji lani med epidemijo ujeli Jelka Kacina, kako je zgoraj brez čistil bazen ob svoji hiši na Krku. Predsednik Desusa in nesojeni novi mandatar Karl Erjavec je pred leti kupil stanovanje v Karigadorju blizu Umaga. Prav tako blizu Umaga, v Špini, pa ima svoj vikend tudi partnerica predsednika Boruta Pahorja, odvetnica Tanja Pečar.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas