ŽURKA

Najslavnejši navijač srečal abrahama (FOTO)

Aleksandru Javorniku voščilo 200 gostov, med njimi Primož Kozmus, Matjaž Tovornik in Miha Deželak.
Fotografija: Radijske vrste je zastopal Miha Deželak. Fotografije: osebni arhiv
Odpri galerijo
Radijske vrste je zastopal Miha Deželak. Fotografije: osebni arhiv

»Žurkaje uspela,« je povedal Aleksander Javornik, verjetno najbolj znan slovenski navijač, ki je minuli teden praznoval 50. rojstni dan. Skoraj 200 gostov se je v soboto zvečer zbralo Pri Medvedu, najstarejši gostilni v celjski regiji. »Rad imam ljudi, rad imam ob sebi prijatelje, zato sem zbral vse te ljudi, ki mi veliko pomenijo. Hvala vsem, ki so prišli,« je vtise strnil Javornik, ki si je v minulih letih nabral številna prijateljstva, tudi ali predvsem po zaslugi športa.

Zapel mu je Grega Skočir.
Zapel mu je Grega Skočir.

Tam je bil tudi Matej Tonin.
Tam je bil tudi Matej Tonin.

Žalčan je v mladih let igral za NK Žalec, od mladih nog pa je bil velik navijač Bojana Križaja, Borisa Strela, Tomaža Čižmana, Mateje Svet in preostalih junakov planinskega čaja. Leta 2012 mu je ob spremljanju svetovnega nogometnega prvenstva v oči padel zelo vpadljiv in prepoznaven nizozemski navijač v generalski opravi s pokalom. Idejo je prilagodil, si nadel belo srajco, zeleno admiralsko obleko, kapo in še očala v barvah Slovenije. In začel navijati. Leta 2013 si je omislil prvi pokal za domače evropsko prvenstvo. Potem se je nadaljevalo: do danes si je s pomočjo partnerjev in sponzorjev omislil še osem takšnih pokalov. Te mu posebej za to priložnost izdelujejo v podjetju Hochler, d. o. o., iz Tepanja, vizualno ga uredi Grapholine, vse pa podpre podjetje Fužinar. Praviloma so iz stiropora, eden je bil lesen. Vse te spomine se je obujalo v soboto, ko so prišli Aleksandru čestitat tudi svetovni atletski prvak Primož Kozmus, iz Bruslja je priletel na prijateljev rojstni dan nekdanji košarkarski as Matjaž Tovornik, iz Ljubljane se je pripeljal nekdanji košarkar Ivica Jurković, prišel je tudi Matej Tonin.

Kip bo dobil posebno mesto.
Kip bo dobil posebno mesto.

Program na rojstnem dnevu je vodila Martina Švab, nato so se zvrstili DJ Roby, Pihalna godba Zabukovica, klapa Maestral, Maša Ferme, štiri pesmi je zapel Grega Skočir iz Big Foot Mame, po torti pa so zbrane zabavali Primavera in Rock Partyzani. »Prvih 50 let mojega življenja je bilo pestrih, razburkanih. Med letoma 1994 in 2004 sem vodil gostilno v Žalcu, potem sem se začel ukvarjati s prodajo oken in vrat, ves čas pa sem navijač,« pove Aleksander, tudi pobudnik za ustanovitev Kluba slovenskih navijačev. Dobil je številna darila, vključno s kipom podjetja Fužinar. Povedal je še, da so slavili do pol štirih zjutraj, z njimi tudi njegova mama Hilda Amalija, ki bo prihodnje leto dopolnila 80 let. »Pa da ne pozabim, hvala moji partnerici Zvonki, ki je naredila vrhunsko potratno potico,« je še dodal Aleksander. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas