ABRAHAMOVKA

Najbolj znana Slovenka slavi, čestitate ji lahko tudi vi

Melania Trump bo upihnila 50. svečko.
Fotografija: Melania Trump. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Melania Trump. FOTO: Reuters

Še nekaj dni in prva dama ZDA Melania Trump se bo srečala z abrahamom. Melania, rojena kot Melanija Knavs v Novem mestu 26. aprila 1970, mladost pa je preživela v Sevnici, je danes ena največkrat fotografiranih žensk na svetu. Fotografskih objektivov je sicer vajena, saj se je že kot najstnica podala v manekenske vode. Kariera jo je vodila v ZDA, kjer je spoznala svojega bodočega moža, ameriškega milijarderja Donalda Trumpa.

Melania kot otrok. FOTO: osebni arhiv
Melania kot otrok. FOTO: osebni arhiv
Spoznala sta se septembra 1998 na neki zabavi med tednom mode. Trump, ki se je takrat ločeval od druge žene, je s seboj pripeljal svojo takratno partnerico, a ga to ni ustavilo, da ne bi Melanie prosil za telefonsko številko.

»Želel je mojo telefonsko številko, ampak tam je bil na zmenku. Seveda mu je nisem želela dati in sem rekla, naj da on meni svojo. Zanimalo me je, ali mi bo dal poslovno številko, ker sem imela že pripravljen odgovor, da tega ne mislim sprejeti, a na moje začudenje mi je dal kar vse številke, na katerih je dosegljiv – domačo, številko posesti Mar-a-Lago, vse ...« se je pred leti srečanja spominjala Melania. Nekaj dni kasneje je Trumpa res poklicala in tako se je začela njuna romanca.

Leta 2004 sta se zaročila in si januarja naslednje leto na razkošni poroki, kjer se je trlo znanih obrazov, obljubila večno zvestobo. Marca 2006 se jima je rodil sin Barron, ki naj bi celo znal slovensko, saj sta se v ZDA k hčerki preselila njena starša Viktor in Amalija ter pomagala pri vzgoji vnuka. Melania je živela lagodno življenje žene bogataša, ko pa se je odločil, da se bo zares podal v politične vode in nato na volitvah novembra 2016 ugnal svojo demokratsko tekmico Hillary Clinton (ta se je z možem, nekdanjim predsednikom Billom Clintonom udeležila poroke Melanie in Donalda desetletje prej), se je Melania znašla v vlogi prve dame, v kateri pa po mnenju številnih naj ne bi najbolj uživala.
 
Preberite tudi:
Novinarka razkrila, kakšna je v resnici Melania Trump

Za Američane je njihova prva dama velika uganka. Čeprav je najbolj priljubljena članica družine Trump, pa se številnim zdi hladna in nedostopna. Da v resnici ni taka in da je njeno vedenje, ki je Američanom nekoliko tuje, tako zaradi odraščanja v Sloveniji, je v svoji biografiji o Melanii pisala ameriška novinarka Kate Bennett

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije