TRAGIČNA SMRT

»Naj te angeli čuvajo. Objemi Brendija tam čez mavrico.«

Številni glasbeniki še vedno objokujejo smrt Viktorije Petek. Poslovila se je v 54. letu starosti.
Fotografija: Viktorija Petek je pogosto nastopala z Zoranom Cilenškom in Robertom Fickerjem. FOTOGRAFIJE: FACEBOOK
Odpri galerijo
Viktorija Petek je pogosto nastopala z Zoranom Cilenškom in Robertom Fickerjem. FOTOGRAFIJE: FACEBOOK

»Še vedno ne morem verjeti, da Viki ne bom videl nikoli več. Bili smo dobri prijatelji, na kar več nastopih sva bila skupaj, tudi z Zoranom Cilenškom, veliko časa smo preživeli skupaj. Spoznal sem jo na začetku moje glasbene kariere leta 2012,« nam je dejal pevec Robert Ficker, ki je bil ob novici, da jo je izdalo srce, zelo žalosten. »V enem od mojih prvih videospotov za pesem Zblaznela strast, ki sem jo snemal z ekipo radia Veseljak, je poskrbela za moj make up. Zadnji skupni nastop z Zoranom na zasebni zabavi pa smo imeli junija lani, ko so se ukrepi zaradi covida-19 ravno malo sprostili. Žal se potem nismo več videli,« je Ficker še povedal o dobri prijateljici, ki je bila, kot pravi, tudi srčna glasbenica. »Za letošnjo pomlad, ko vsi pričakujemo, da se bo epidemiološka situacija končno uredila, smo že imeli načrtovanih nekaj nastopov, a jih na žalost, ker Viktorije ni več, ne bomo mogli izvesti. Osebno mi je najbolj ostala v spominu njena skladba Zadnji poljub, ki jo je zanjo napisal Brendi,« še pove Ficker, ki ima v zbirki tudi njen prvi samostojni album iz leta 1994, imenovan Sierra madre.


Sicer pa se je Viktoriji na facebooku poklonila tudi pevka Natalija Kolšek, ki je pela pesem, ki jo je zanjo v celoti ustvarila prav ona. »Hvala za prečudovito pesem Solza tiho padla je na dlan, ki si jo ustvarila zame. Zdaj bo ta solza stekla tebi v slovo. A kdor za seboj pušča take kreacije, nikoli zares ne umre. RIP in pozdravi Brendija,« je zapisala Kolškova. Citrarka Tanja Zajc Zupan pa: »Draga Viki, hvaležna sem ti za neštete vrhunske back vokale, ki si jih odpela na vseh mojih CD-jih.

Za odlično glasbenico žalujejo številni njeni kolegi, tudi Tanja Zajc Zupan.
Za odlično glasbenico žalujejo številni njeni kolegi, tudi Tanja Zajc Zupan.

Skupaj sva mnogokrat stali na odru in doživeli mnogo nepozabnih lepih trenutkov. Odšla si mnogo prezgodaj, pogrešala te bom,« se je poslovila Zajc Zupanova. Poklonil se ji je tudi Primož Ilovar (skupina Gadi), s katerim je nekaj časa pela v Ansamblu Kolovrat, pa tudi pevka Andreja Čamernik Pompe. Anita Kadenšek, pevka Ansambla Veseli svatje, je zapisala: »Naj te angeli čuvajo. Objemi Brendija tam čez mavrico.« Harmonikar skupine Jodel express Boštjan Dorič pa je zapisal: »Življenje ni pravično, a spomini ostajajo. Spomini na lepa druženja doma, skupne dopuste na Krku in v Rabcu, skupna snemanja v studiu, nastopanja na odrih in še in še …« 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas