STARA 50 LET

Nace Junkar razveselil inšpektorja Vrenka

Dario Varga, ki navdušuje v novi kriminalni seriji, je prejel posebno darilo.
Fotografija: Petdeset let stara pleterska hruška je igralca izjemno razveselila. FOTO: Osebni arhiv
Odpri galerijo
Petdeset let stara pleterska hruška je igralca izjemno razveselila. FOTO: Osebni arhiv

Dramskega in filmskega igralca Daria Vargo trenutno gledamo v novi izvirni slovenski kriminalni nadaljevanki Televizije Slovenija Primeri inšpektorja Vrenka, ki je nastala po romanih pisatelja Avgusta Demšarja. Gledalci ob nedeljah zvečer pred malimi zasloni skupaj s priljubljenim igralcem in njegovo neutrudno ekipo raziskujejo umore, da pa je nadaljevanka izjemno priljubljena, dokazuje tudi televizijska statistika. Dario se je pred kratkim pošalil, da v eni od epizod od morilca, ki ga igra Uroš Smolej, ni dobil nobenega darila, na primer znamenite pleterske hruške v steklenici. Jo je pa zato že naslednji dan dobil od glasbenika Naceta Junkarja. Ta steklenica je posebna že zato, ker je stara kar petdeset let, in verjetno ni treba poudarjati, da se je Dario tako izvirnega in dragocenega darila izjemno razveselil.

Inšpektor Vrenko je navdušil slovenske gledalce in gledalke. FOTO: RTV Slovenija
Inšpektor Vrenko je navdušil slovenske gledalce in gledalke. FOTO: RTV Slovenija
»Še posebno me je ganilo, ko sem izvedel, da je bila ta steklenica last Nacetovega očeta, ki je bil doma prav iz iste vasi, kjer so Pleterje. To je idiličen del samostana in okolice z imenom Drča,« razloži. Tam je Nace preživljal vse vikende in počitnice kot otrok. Varga doda, da je tam posneli tudi pomemben del kriminalne epizode. Tudi pleterska hruška Junkarjevih ima zanimivo zgodbo. »Nace mi je povedal, da njihova družina že od prastaršev prijateljuje s pleterskimi menihi. Mnogi so že pokojni, a marsikateri spomin na prijetna srečanja Nacetovega očeta in tudi Naceta s prebivalci samostana ostajajo živi še danes. Ta steklenica, ki jo je njegov oče dobil v dar od pleterskega priorja Janeza Drolca, je imela poseben prostor v njihovem domu. Odslej bo elitno mesto imela tudi pri meni doma. Ta čudovita hruška je spoprijateljila našo družino z Nacetom,« doda igralec.

Nace Daria spremlja že od leta 1989, ko je postal član Slovenskega mladinskega gledališča, natanko deset let po Nacetovem začetku v ljubljanski operi. Pevec je za letošnje poletje, če se bo situacija s koronavirusom umirila, igralčevo družino povabil v Kostanjevico, namerava pa jim zapeti tudi v stari gotski cerkvi v Pleterjah.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas