NINO OŠLAK

Na najboljšega prijatelja še ni pripravljen

Pevec Nino Ošlak obožuje živali, a se zaveda, da razmere trenutno niso prave.
Fotografija: Nino s psičko Billy FOTO: OSEBNI ARHIV
Odpri galerijo
Nino s psičko Billy FOTO: OSEBNI ARHIV

Pevec Nino Ošlak svoje živali nima, a je kljub temu njihov velik ljubitelj. Za hišnega ljubljenčka nima dovolj časa, zato se je odgovorno odločil, da je v tem primeru bolje, če ga sploh nima. Od vseh so mu najbolj pri srcu konji, prav tako je vešč jahanja in se občasno povzpne v sedlo. S psi, o katerih ne pravijo zaman, da so najboljši človekov prijatelj, pa je redno v stikih.

Zaradi številnih obveznosti nima časa za psa. FOTO: LUKA BLATNIK
Zaradi številnih obveznosti nima časa za psa. FOTO: LUKA BLATNIK

»Moja dobra prijateljica Karin ima psičko Billy, in ko gre na dopust in je ne more vzeti s seboj ali pa ko ima daljše službene obveznosti, jo posvojim jaz. Drugače povedano, takrat, ko lastnice ni, je tudi Billy na počitnicah pri meni. Še vsakič je rada prišla, tako da sva se očitno že imela dobro,« pravi pevec. Billy je k Ninovi prijateljici prišla z Balkana, kjer se je na cesti znašla med številnimi zavrženimi kosmatinci.

»Vsi jo imamo zelo radi, ji izkazujemo ljubezen, se igramo z njo … Neverjetno, kako se te energije prepletajo med ljudmi in živalmi,« pove Nino. Nekajkrat je premišljeval, da bi tudi sam posvojil psa, a sta vsakič prevladala razum in odgovornost. »Moj način življenja, delo in urnik so takšni, da bi to bilo zelo težko. In od tega ne bi imela nič ne pes ne jaz. Zato menim, da je veliko bolj odgovorno, da dokler nimam možnosti, nimam psa. Menim, da je tako tudi edino prav,« pove. Do takrat, ko bo morda vendarle imel svojega kosmatinca, priskoči na pomoč prijateljici. Podpira tudi posvojitve zapuščenih živali, prav tako imajo ljubitelji živali nadomestno možnost posedovanja in pomoči.

V zavetiščih in v nekaterih društvih bivajo živali, ki nimajo sreče, da bi našle nov dom ali pa nanj čakajo dolgo. Za takšne kosmatince so njihovi začasni skrbniki vedno veseli, če jih kdo posvoji na daljavo in z botrstvom priskoči na pomoč. Boter na daljavo za izbranega živalskega varovanca namenja finančne prispevke, ga prihaja obiskovat, hodi z njim na sprehode in druženja in podobno. »

Pomagati je moč tudi drugače, ne le s klasično posvojitvijo. Kot rečeno sem prepričan, da če nimaš potrebnih možnosti zanjo, je bolje ne imeti živali,« še pravi mladi pevec. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije