DOBRA IZKUŠNJA

Na modni reviji boljša kot v velikem finalu

Po 32 dneh na Kitajskem se miss Slovenije Maja Zupan vrača domov. Na svetovnem tekmovanju je blestela v modnem delu, med prvih 40 pa se ni uvrstila.
Fotografija: Maja je na Kitajskem preživela 32 dni in z izjemo treh dni, ko so jo težave z zdravjem prikovale v posteljo, je bila izkušnja odlična, čeprav naporna. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Maja je na Kitajskem preživela 32 dni in z izjemo treh dni, ko so jo težave z zdravjem prikovale v posteljo, je bila izkušnja odlična, čeprav naporna. FOTO: Instagram

KITAJSKA – dogodivščina slovenske kandidatke za miss sveta Maje Zupan se končuje: včeraj dopoldne je bila še vedno na letalu in na poti nazaj v Slovenijo. Na lepotnem dogodku, ki je letos potekal na Kitajskem, se je še posebno dobro odrezala v manekenskih vodah. Na modni reviji, kjer so ocenjevali lepotice v večernih kreacijah, ki so jih prinesle s seboj, je med 118 tekmovalkami zasedla 30. mesto, fotografiranje za kitajsko modno znamko, na katerem so tekmovalke nastopile skupaj z otroki, pa ji je prineslo laskavo 18. mesto.
"Bilo je, kot da praznujem rojstni dan z vsem svetom."

Nepozaben rojstni dan


»Nastop na tekmovanju je bila dobra izkušnja. Veliko sem se naučila, spoznala druga dekleta, sklepala nova prijateljstva,« pravi Maja, ki je na Kitajsko odpotovala še mladoletna. Za 18. rojstni dan so njej in španski tekmovalki, ki je praznovala na isti dan, tekmovalke skupaj zapele rojstnodnevno pesem. »Bilo je, kot da praznujem rojstni dan z vsem svetom,« je navdušena lepotica.

Ni prišla med prvih 40


Maja je na Kitajskem preživela 32 dni in z izjemo treh dni, ko so jo težave z zdravjem prikovale v posteljo, je bila izkušnja odlična, čeprav naporna. Njene dneve so zapolnjevali športne aktivnosti, novinarske konference, ogledi in vaje za zaključni nastop v obmorskem letovišču Sanja na otoku Hainan, ki je bil vrhunec dogodka. »Imela sem se čudovito, v vsakem trenutku sem uživala,« je Maja, ki se ni uvrstila med prvih 40 tekmovalk, povedala o sobotnem velikem finalu. Na bleščečem dogodku so za najlepšo na svetu okronali 20-letno Indijko Manuši Čhilar. Krono ji je izročila lanska zmagovalka Stephanie del Valle iz Puerto Rica. Prva in druga spremljevalka sta postali Mehičanka Andrea Meza in Britanka Stephanie Hill.
8 parov čevljev je imela s seboj naša kandidatka.

Letošnja zmagovalka


Manuši Čhilar je že šesta Indijka, ki ji je uspelo osvojiti krono. Skupaj z Venezuelo je Indija država, ki se lahko pohvali z največ zmagami na tekmovanjih za miss sveta. Leta 2000 je prestižni naslov osvojila bollywoodska igralka Priyanka Chopra. Letošnja zmagovalka je študentka medicine, ukvarja se še s klasičnimi indijskimi plesi in slikarstvom, v prihodnosti pa si želi ustanoviti verigo neprofitnih bolnišnic v ruralnih predelih Indije.

Maja je napredovala


»Samo 118 deklet na leto ima priložnost sodelovati na tekmovanju za miss sveta, zato je že to, da se tekmovanja udeležiš, velik dosežek – še posebno za tako majhno državo, kot je naša. Maja je bila na tekmovanju samozavestna, res dobra, videlo se je, da je zelo napredovala,« nam je zaupala lastnica licence Miss Slovenia za miss sveta Jelka Verk. »Bila je tudi odlično opremljena, v oblačila in obutev slovenskih znamk, in je tako skrbela za njihovo prepoznavnost, za kar se zahvaljujem vsem poslovnim partnerjem,« je še dodala. Maja je imela točno določen seznam oblačilnih kombinacij za vsak dan. V kovčku je imela, poleg rdeče večerne obleke oblikovalke Jerneje Podbevšek Zhembrovskyy, tudi osem parov čevljev, ki so ji jih vse po meri izdelali v podjetju Alpina.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije