Milijoni ga niso pokvarili

Goran Dragić je ostal preprost skromen fant, kot so ga ljudje poznali, ko je živel v Kosezah.
Fotografija: Skupaj na eni od prireditev v Miamiju FOTOGRAFIJE: TWITTER
Odpri galerijo
Skupaj na eni od prireditev v Miamiju FOTOGRAFIJE: TWITTER

Goran Dragić in njegova Maja sta skupaj že lepo število let. Maja je bila tudi tista, ki je šla z njim iz Kosez, kjer je z družino živel v skromnem stanovanju, v ZDA oziroma v Phoenix, kamor se je preselil 2008. Tam se sprva ni naigral, temveč je poslušal kritike, ki so letele na njegov račun. Med drugim, da ni prav nič »magic« (čaroben, op. a.), da je bolj »tragic« (tragičen, op. a.). Gogi je treniral, trpel in čakal, vseskozi pa je imel ob sebi svojo najdražjo Majo.


Še vedno je svež spomin na sicer že daljno leto 2012, ko je 7. maja na tretji tekmi drugega kroga končnice v ligi NBA v dresu Phoenixa v koš San Antonia natrosil 26 točk v 17 minutah, za končno zmago Phoenixa 110:94. Kar 23 jih je dosegel v zadnji četrtini. Bilo je le dan po njegovem rojstnem dnevu. Rekordno bero je dosegel ravno proti ekipi, ki ga je leta 2008 izbrala na naboru in ga potem odstopila Phoenixu. Še več! Sploh prvič ga je na gostujoči tekmi spremljala prav Maja! Generalni direktor Phoenixa Steve Kerr, danes trener Golden Stata, je po tekmi v smehu dejal, da bo Maja odslej hodila na vsa gostovanja. Dragić je v naslednjih letih razvil svoj razkošni talent, lani pa je igral tudi na tekmi All Star! Z Miamijem se mu pogodba izteka, letos igra kot navit, predvsem pa vse več časa posveča družini.
 

Zna pohvaliti ženo


Nobena skrivnost ni, da sta se Goran in Maja poročila dvakrat. Prvič oziroma civilno že leta 2013, ko je Slovenija gostila evropsko prvenstvo. Tedanji selektor Božidar Maljković je Goranu in bratu Zoranu namenil prost dan v času priprav na eurobasket. Drugič sta ljubezen potrdila še pred bogom leta 2014, ko sta se vzela v pravoslavni cerkvi. Sicer pa sta leta 2013 prvič zibala, rodil se jima je sin Mateo.

Za športnike zvezdniškega kova bi se verjetno spodobilo, da pri negi in vzgoji pomaga varuška, toda onadva se za ta korak nista odločila. Pomagala jima je Majina mama, na obisk in v pomoč pa so prek luže odpotovali tudi Goranovi starši. Leta 2015 sta dobila drugega otroka, rodila se jima je hči Victoria. V tem času si je družina uredila hišo v Ljubljani, kamor se vračajo, ko Goran nima sezone oziroma ko si nabira moči.


Sicer pa je moški, ki zna pohvaliti svojo lepo ženo, kar se je zgodilo tudi pred kratkim. Najprej je pokazal izjemno lep pogrinjek za pravoslavno veliko noč, nato pa se je še pohvalil s torto, ki jo je dobil za 34. rojstni dan. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije