VINSKA KRALJICA

Meta širi pozitivna spoznanja o vinu

Slovenska vinska kraljica postala prisednica Evropskega reda vitezov vina.
Fotografija: Meta Frangež v družbi prvega in drugega legata Legature za Pomurje, Ignaca Rajha in Andreja Šajoviča. FOTO: Matija Kafol
Odpri galerijo
Meta Frangež v družbi prvega in drugega legata Legature za Pomurje, Ignaca Rajha in Andreja Šajoviča. FOTO: Matija Kafol

V tem jesenskem času, ko so trgatve končane in se mošt v kleteh spreminja v vino, imajo veliko dela tudi vinski vitezi in kraljice. Tako je v najstarejšem avstrijskem mestu Rust na Gradiščanskem (Burgenland) potekala redovna svečanost Evropskega reda vitezov vina, na kateri je posebno mesto pripadlo 23. vinski kraljici Slovenije Meti Frangež iz Gornje Radgone.

Podelili so ji namreč naziv asesorin (prisednica) in jo povabili na približevanje in sodelovanje z Evropskim redom vitezov vina. Z asesorkami iz drugih držav Evrope, članicami omenjenega viteškega reda, bodo delovale kot ambasadorke širitve pozitivnih spoznanj o vinu in vinski kulturi ter tradiciji vinogradništva in vinogradniških družin.
Vitezi s kraljico Meto. FOTO: Andrej Šajnovič
Vitezi s kraljico Meto. FOTO: Andrej Šajnovič

Mladim Evrope se bodo poskušale na primeren način približati in se medgeneracijsko pogovarjati o pozitivnih in negativnih izkušnjah na tem področju. Meta bo prve izkušnje seveda nabirala v Sloveniji. »Legatura za Pomurje, ki je s Konzulatom za Slovenijo Meto predlagala sedežu Evropskega reda vitezov vina, je ponosna, da v viteškem delovanju orje ledino tudi na tem področju,« nam je povedal Andrej Šajnovič, iudex, drugi legat Legature za Pomurje. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije