Medijski trg bogatejši za novo športno televizijo

V ekipi je več preizkušenih komentatorskih imen. Nad njimi bdi Luka Štucin, nekdanji komentator Sportkluba.
Fotografija: Ponosen na svojo ekipo čaka prve prenose košarke in drugih športov. FOTOGRAFIJI: MATIC KREMŽAR
Odpri galerijo
Ponosen na svojo ekipo čaka prve prenose košarke in drugih športov. FOTOGRAFIJI: MATIC KREMŽAR

Luka Štucin je na športni sceni uveljavljeno komentatorsko ime, predvsem pa je njegov glas dobro znan tistim, ki spremljajo tenis in košarko. Zdaj je pred njim večji zalogaj – postal je urednik na Arena Šport TV, ki po več kot letu od prve napovedi očitno zdaj le prihaja v Slovenijo.
 

Nepopisan list


»Na Areni opravljam uredniško funkcijo, ki zavzema vse mogoče, od koordiniranja naših komentatorjev do vseh dogovorov, ki pritičejo zagonu nove televizije, v teh dneh jih zares ni malo. Seveda pa je moja prva ljubezen komentiranje, tako da komaj čakam, da se športni svet spet zavrti in da se najmočnejša tekmovanja ponovno začnejo. Arena je bila v tem obdobju mojega življenja in kariere nepopisan list, nova priložnost in velik korak naprej v karieri. Vodilni možje so do mene pristopili zelo odločno in od začetka se počutim, kot da sem del ekipe, ki raste iz dneva v dan. Predvsem je bil glavni in odločilni faktor to, da so zakupili pravice za NBA in kopico košarkarskih tekmovanj do leta 2025,« Luka opiše zadolžitve, ki ga čakajo, in zakaj se odločil za prestop.
Luka se veseli novih izzivov.
Luka se veseli novih izzivov.

Prej se je kalil na Sportklubu, zdaj prestopa h konkurenci. »Selitev je bila po več kot desetih letih malce nepričakovana, ampak je Arena Sport Slovenija takoj na začetku izrazila veliko naklonjenost in bila zelo konkretna pri pogajanjih. Odločitev za prestop seveda ni bila lahka, bilo je nekaj tveganja, a mi ni žal. Seveda za nobeno stran ni bilo lahko, a ker smo se tako dobro poznali, ni bilo nikakršnih zamer, na koncu smo se sporazumno razšli,« je opisal svojo potezo. »Kot sem že dejal, je bilo najpomembneje to, da je to nov in vznemirljiv projekt, ki ima povrhu še tekmovanja, ki si jih želim spremljati. Denar je seveda pomemben, lagal bi, če ne bi rekel, da ni, ampak tako je vedno, ko imaš kakšen trajnik ali dva,« v smehu doda, da je imel pomembno vlogo pri selitvi na drugo televizijo tudi denar.
 

Računajo tudi na ženske


Pravi, da je prišel v že izdelano produkcijsko in tehnično ekipo, komentatorska ekipa pa je še v nastajanju, po zadnjih podatkih pa premorejo devet imen, med njimi so Tilen Lamut, Grega Sever, Izidor Kordič, Marko Cirman, Tilen Lovše.

»Poskušali bomo sestaviti dinamično komentatorsko ekipo, ki bo sestavljena iz mladih in zelo talentiranih komentatorjev, na drugi strani pa smo si zagotovili nekaj precej bolj izkušenih imen. Septembra bomo v naših prostorih organizirali avdicijo, na katero so seveda vabljena tudi dekleta, si pa želimo v prihodnosti sestaviti karseda pestro komentatorsko in novinarsko ekipo,« še navrže Štucin, ki si želi, da bi postali vrhunska športna televizija, ki bo veliko dala tudi na lastno produkcijo in vsebine.
 

Skoraj 2000 prenosov


Štucin ima 33 let, prihaja iz Škofje Loke. »Po neuspešni avdiciji na Šport TV pred 12 leti sem poskusil srečo tudi na Sportklubu, kjer so v meni videli nekaj, kar jih je prepričalo. Takrat se je začelo moje komentatorsko obdobje, ki traja še danes, sem pa na poti komentiral več kot 300 NBA tekem, nešteto teniških obračunov s finalnimi obračunu na Wimbledonu in Masters turnirjih na čelu. Nedavno sem pregledal število prenosov, ki sem jih opravil v tem obdobju, in številka je kar malce neverjetna, saj sem oddelal več kot 1800 prenosov oziroma oddaj,« opiše svoj opus pred mikrofoni. Kot otrok je igral nogomet in hodil na karate, a se se na koncu resno lotil le tenisa in ga treniral 11 let. »Za košarko bi lahko rekel, da sem bolj uličar, saj je nisem veliko treniral, igral pa skoraj vsak dan,« še pristavi. Kdaj in kje bomo lahko Arena Sport TV gledali, nas je še zanimalo.


»Za zdaj smo še v dogovorih z operaterji, ki potekajo zelo pozitivno, pričakujemo in želimo si, da bomo hitro prišli v sheme treh od štirih velikih ponudnikov televizije pri nas,« optimistično sklene Štucin in za konec napove, da danes načrtujejo vklop! 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije