DOBRA VILA

Mario Galunič je Blažev »ta bolš prjatu«

RTV ostaja radodaren delodajalec Modrijanov. Ti so pravzaprav KUD, Švab pa je espe.
Fotografija: Urednik Mario Galunič in modrijan Švab Foto: Mediaspeed
Odpri galerijo
Urednik Mario Galunič in modrijan Švab Foto: Mediaspeed

Po neskončnih ponovitvah koncerta Noči Modrijanov iz leta 2016, ki s(m)o je bili deležni gledalci nacionalke – od lanskega decembra in januarja letos (tako ob petkih kot ob nedeljah povrhu, da morda ne bi česa zamudili, če smo nemara spregledali) –, neuničljivi Blaž Švab in njegovi Modrijani ostajajo maskota zabavnega in tudi razvedrilnega programa osrednje TV-hiše na Kolodvorski. Kulturnik Simon Kardum jih je, Modrijane namreč, v enem svojih zapisov označil za »svetovne zvezde«, saj se na zaslonih Televizije Slovenije zagotovo pojavljajo večkrat kot marsikatera oziroma katera koli svetovna zvezda.


Mario Galunič kot alfa in omega in urednik, ki se na vsako vprašanje, pa naj bo prijetno ali neprijetno, nasmiha (iskreno ali cinično ali celo neiskreno), brez Blaža Švaba očitno ne (z)more. Spet bo namreč prevzel udarni petkov večerni termin v oddaji Slovenski pozdrav, ki se s prvo letošnjo oddajo na spored vrača 16. februarja. Na sporedu bo v tradicionalno narodno-zabavnem terminu – ob petkih ob 20. uri na TV SLO 1. »Gostitelja ostajata priljubljena voditelja Darja Gajšek in Blaž Švab, družbo jima bo tudi v novi sezoni delala energična in dinamična Urška Vučak Markež, ki bo še naprej delila uporabne nasvete, v oddajo bo pa vnesla tudi veliko humorja in nepredvidljivosti,« so zapisali piarovci slovenske nacionalke. In pozabili, kar že precej glasno šepeta opravljiva stran ulice; namreč da je tako Švaba kot Vučak Markeževo že zdavnaj povozil čas (malo pa tudi sama sebe z nenehnim ponavljanjem enih in istih šal, izrečenih na en in isti način, da bi jim ljudje v studiu ploskali, pa morajo celo »zaprositi« z besedami. »To pa si zasluži aplavz, kaj ne …«). No, pa jih rešuje dobra vila, imenovana šef razvedrilnega programa Mario Galunič. Mimogrede: lanska zadnja seja sveta delavcev je izzvenela tudi v razpravi o lanskem projektu dnevov zabave na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču. »Generalni direktor je pojasnil, da pripravlja gradivo za sankcioniranje (disciplinski ukrepi in predlogi razrešitev) odgovornih. Med odgovornimi so direktorica Televizije Slovenija, odgovorni urednik razvedrilnega programa, nekdanji direktor RTV …« med drugim piše v zapisniku s seje, omenjena direktorica je Ljerka Bizilj, omenjeni urednik razvedrilnega programa pa Mario Galunič.

In tako RTV Slovenija ostaja najboljši delodajalec in promotor Blaža Švaba in njegovih Modrijanov, ki bi brez vsakotedenskih oddaj o popularnosti najbrž razpravljali na številnih drugih mestih in ob drugačnih priložnostih.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije