VEČER ČAROVNIJE

Magic Aleksander tudi na ameriških televizijah

Objavljeno 03. junij 2020 16.21 | Posodobljeno 03. junij 2020 16.31 | Piše: Mojca Marot

Naš čarodej Aleksander Štucl je v teh dneh dočakal vest, ki ga je zelo razveselila. Prek spleta se je lotil tudi učenja trikov s kartami, odziv ga je izjemno presenetil.

Našemu čarodeju je uspel nov, največji uspeh doslej: septembra bodo posnetke njegovih trikov predvajali na dveh kanalih ameriških televizij Discovery Channel in Travel Channel. FOTO: Matic Gabriel
»Res sem vesel novice, da bodo septembra moje posnetke trikov predvajali tudi v novi oddaji na Discovery Channel in Travel Channel. To je doslej moj največji uspeh v karieri. Vztrajnost in trud bosta poplačana tudi v teh za nas res težkih časih,« nam je zaupal mladi Celjan Aleksander Štucl, ki ga bolj poznamo pod umetniškim imenom Magic Aleksander. Ob tem se ni pozabil zahvaliti za vso podporo, ki je je deležen tudi v medijih. »Brez vseh vas to ne bi bilo mogoče,« pravi izjemno nadarjeni mladenič, čigar posnetke trikov smo videvali tudi v času korone v oddaji Vikend paket. A je šlo seveda za že predvajane posnetke, ki jih v arhivu hrani naša javna televizija, saj novih ni bilo mogoče ustvariti zaradi strogih ukrepov, povezanih z epidemijo. A počasi se bodo ukrepi sproščali tudi za tovrstne umetnike in Aleksander upa, da bo lahko nadaljeval začrtane projekte, med katerimi je tudi Večer čarovnije, ki bi se moral sredi aprila zgoditi v celjskem gledališču. Ker to ni bilo mogoče, je prestavljen na drug datum, a še ni določen. Sredi maja, po štirih mesecih trdega dela, pa je Aleksander ponosno predstavil spletni projekt Nauči se čarovnije.

image
Magic Aleksander s svojimi triki vedno in povsod navdušuje, tečaje pa ponuja tudi prek plačljive spletne strani. FOTO: Facebook
»Lotil sem se ga zato, ker sem prejel veliko sporočil ljudi, ki so se želeli naučiti kakšne neverjetne čarovnije. In tako sem se odločil svoje znanje deliti z njimi,« pravi Magic Aleksander. In doda, da so njegovi tečaji postali kar hit meseca, saj tolikšnega zanimanja ni pričakoval. Njegovi tečajniki mu v dokaz pošiljajo posnetke trikov, ki jim uspejo, tako da vse kaže, da imamo v Sloveniji še nekaj skritih talentov. A vrnimo se k novici, ki je našega čarodeja zares presenetila. Aleksandru so namreč pisali iz ameriške televizije Discovery Channel in Travel Channel, da bi želeli septembra v svoji novi oddaji predvajati njegove posnetke. Pogodba za sodelovanje je že podpisana. Da je tako prestižna televizija na globalnem trgu našla pot do njega in naše majhne Slovenije, pa je zanj veliko priznanje. Koronakriza ga je prisilila k temeljitemu razmišljanju o inovativni ponudbi tečajev prek spleta, česar na našem slovenskem trgu prav tako še nismo videli. Triki, ki se jih lahko vsak nauči z nekaj vaje, so dostopni prek nove spletne strani https://learnhomemagic.com. In še to, na tiktoku, ki počasi že prehiteva facebook in instagram, ima Magic Aleksander že skoraj 60.000 sledilcev.
Deli s prijatelji