KOCERT

Letos bo blažen med ženami

Matjaž Kumelj pripravlja veliki božični koncert v domačem Novem mestu. Ob njem bodo nastopile Nuša Derenda, Rebeka Dremelj in Irena Yebuah Tiran.
Fotografija: Njegov glasbeni dogodek bodo popestrile slavne gostje. FOTOGRAFIJI: IVAN BLIZNETSOV
Odpri galerijo
Njegov glasbeni dogodek bodo popestrile slavne gostje. FOTOGRAFIJI: IVAN BLIZNETSOV

December, čeprav je mrzel, je najljubši mesec Matjaža Kumlja. Tako je že od nekdaj. »Ogromno lepih spominov imam iz otroštva, saj smo vedno praznovali skozi ves mesec, vse praznike. Prvi je vedno prišel Miklavž in prinesel kaj malega, po navadi suhe fige. Mogoče je dandanes čudno, če to dobiš, morda je videti premalo, a zame je bilo to nekaj, kar sem imel najraje, in tako je še vedno. A zdaj jih pojem malo manj, saj vsebujejo veliko sladkorja in potem priletijo kilogrami in je treba shujšati. Skratka, nepotrebna muka. Zato se pazim, a se vseeno pregrešim,« pravi. Doma imajo vsi radi božično glasbo. Še vedno se spominja, kako so praznovali božični večer. »Vzel sem klaviaturo, igral Sveto noč in najpogosteje sva pela skupaj z babico. Nikoli ni pozabila na jabolčni zavitek, prav vsak božič ga je spekla. Naredila ga je po nekem svojem receptu, takšnega nisem jedel pri nikomer drugem. Tudi jaz sem sicer navdušen kuhar, a takšnega štrudlja ne znam narediti,« doda.

Na praznike ga vežejo lepi spomini, bo pa letošnji božič prvi, ki ga ne bo praznoval z babico.
Na praznike ga vežejo lepi spomini, bo pa letošnji božič prvi, ki ga ne bo praznoval z babico.

Stvari so danes drugačne. Decembra je za glasbenike čas, ko je še več nastopov in manj priložnosti za praznično uživanje. Matjaž med drugim tudi letos, že četrtič zapored, pripravlja veliki božični koncert v domačem Novem mestu, in sicer 20. decembra v Kulturnem centru Janeza Trdine.

»Z Big bandom Krško bomo tudi letos pripravili super božični program, veliko božičnih pesmi, ki jih vsi poznamo, veliko duetov s super gostjami. Z menoj bodo Nuša Derenda, Rebeka Dremelj, Irena Yebuah Tiran in vokalna skupina LadyBugz. To je nekaj, česar se veselim že vse leto, saj bom blažen med ženami. In tudi gostje, kakršne sem si želel, so prav takšne,« pravi Matjaž. Zanj vse bolj postaja pomembno tudi to, da je obkrožen z ljudmi, ki jih ima rad in ki imajo radi njega.


»To je nekaj, česar se ne da kupiti. Tudi sam grem rad naokoli, najdem ideje za okrasitev doma, za darila in podobno, ampak decembra si želim predvsem čim več družiti s prijatelji in svojimi najbližjimi. Pred kratkim sem se ponovno zavedel tega, kako pomembno je preživeti čas z najdražjimi. Letos za božič babice prvič ne bo z nami. Prav ona je bila tista, ki nas je naučila običajev in jih ohranjala. Bila je najmočnejša in najvztrajnejša oseba, kar jih poznam. Čeprav nas je oktobra zapustila, bo na božični večer vsaj v mislih z nami.« 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije