SKUPAJ

Legenda pri legendi na Jezerskem

Smučarska junaka imata velike načrte. Karničar pravi, da je Ivica Kostelić postal povsem pravi hribov'c in da je od besed šel k dejanjem.
Fotografija: Nežka Poljanšek, Ivica Kostelić (levo) in Davo Karničar FOTO: OSEBNI ARHIV
Odpri galerijo
Nežka Poljanšek, Ivica Kostelić (levo) in Davo Karničar FOTO: OSEBNI ARHIV

Še pred par leti je bilo Jezersko od vseh pozabljena idilična gorska vas, zadnja leta pa spet dobiva nekdanji blišč. Tako so februarja odprli Vilo Planinko, butični hotel s 23 t. i. personaliziranimi sobami brez elektronskih naprav in sevanja, o projektu pa je njegov lastnik Marjan Batagelj povedal, da je bil to eden največjih izzivov v njegovem življenju.
 

Ambasadorji


Sredi prejšnjega tedna je Vila Planinka s slikovito kuliso Jezerskega postala prizorišče snemanja oglasov za znano švicarsko podjetje, ki izdeluje naravni kolagen.

Ivica se rad druži s Slovenci, pred dvema letoma je z Miho Podgornikom prečkal Grenlandijo. FOTO: OSEBNI ARHIV
Ivica se rad druži s Slovenci, pred dvema letoma je z Miho Podgornikom prečkal Grenlandijo. FOTO: OSEBNI ARHIV

Pri tem so sodelovali ambasadorji tega izdelka, ki pomaga pri lajšanju bolečin v sklepih, to pa so priznana fizioterapevtka Nežka Poljanšek, junak smučanja z Everesta Davo Karničar, domačin z Jezerskega, in hrvaška smučarska legenda, ki sicer govori tudi slovensko, po prepričanju nekaterih celo bolje kot marsikateri Slovenec, Ivica Kostelić.


Še posebno plodno je bilo srečanje smučarskih legend, 56-letnega Dava in 39-letnega Ivice. Slednji se namreč po izjemni karieri v alpskem smučanju loteva izjemno zahtevnih izzivov od prečenja Islandije in Grenlandije do plezanja in jadranja. Pravkar se je vrnil z uspešne odprave, na kateri so smučali z islandskih vulkanov. Pri skoraj vseh svojih podvigi sodeluje s Slovenci, predvsem Miho Podgornikom, s katerim sta skupaj prečkala Grenlandijo in osvajala vulkane.
 

Projekt na visoki ravni


Zato ni čudno, da sta se na Jezerskem zelo lepo ujela tudi Ivo in Davo. »Ivo je po smučarski karieri postal čisto pravi hribov'c in po najinem srečanju imava odlične skupne načrte,« nam pove Davo Karničar, ki je, kot vemo, prvi človek, ki je pred 19 leti neprekinjeno smučal z Mount Everesta.»Res je prima fant in dogovorila sva se, da greva enkrat v bližnji prihodnosti iskat nove smučarske špure v hribe. Mnogi vrhunski alpski smučarji so si po koncu kariere želeli tudi smučanja v gorah, Ivo pa je od besed šel k dejanjem,« nam je še povedal Davo.Kam natančno se odpravljata junaka, je za zdaj še skrivnost, zagotovo pa bo to izjemen projekt, ki se bo odvijal na najvišji ravni. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas