RAD POMAGA LJUDEM

Kruh si služi v operacijskem bloku

Objavljeno 06. april 2020 22.00 | Posodobljeno 06. april 2020 22.35 | Piše: Mojca Marot

Pevec Robert Ficker je vajen nadeti masko in obleči zaščitno haljo. Zaposlen je namreč v operacijskem bloku ljubljanske ortopedske klinike.

Zaposlen je na ljubljanski ortopedski kliniki v operacijskem bloku.
Robert Ficker, pevec, ki ga skoraj bolj kot pri nas poznajo naši južni sosedje, saj se je na Hrvaškem uspešno udeležil že več festivalov, je po izobrazbi zdravstveni tehnik in dela na ljubljanski ortopedski kliniki v operacijskem bloku, kjer skrbi za sterilizacijo kirurških instrumentov. »Občasno delam tudi kot mavčar in pripravljam bolnike na operacije, ki so nujne pri menjavi umetnega kolka, kolena, artroskopiji, operaciji hrbtenice, kostnih tumorjev in še bi lahko našteval. Pacienti so seveda različnih starosti, vse od dojenčkov do starostnikov,« pravi Robert, ki je na ortopedski kliniki zaposlen že polnih osem let. Kot pravi, ga delo v zdravstvu, čeprav ni vedno lahko, zelo veseli in je stoodstotno predan svojemu poklicu. »Zelo rad delam z ljudmi in jim stojim ob strani v težkih trenutkih,« pravi pevec, ki je pripravništvo opravljal na psihiatrični kliniki v Ljubljani, pozneje pa se je zaposlil v ljubljanskem kliničnem centru, na oddelku urgentne interne medicine ter centru za zastrupitve. Kmalu zatem pa se je odločil za delo v operacijskem bloku na ortopedski kliniki. Kot pravi, je trenutno Slovenija v zelo težkem položaju zaradi okužb s koronavirusom.

»Vsi zaposleni v zdravstvu so v tem času res maksimalno obremenjeni, zato vsem ljudem polagam na srce, naj se res zadržujejo samo doma in skrbijo za osebno higieno, da virus čim prej zaustavimo,« pravi Robert, ki ga v prihodnjih dneh in tednih čaka še težje delo, čeprav je na to ponosen. »Če bo potreba, bom namreč tudi jaz moral skrbeti za bolnike, okužene s
image
Februarja se je še lahko stisnil k pevki Danijeli, s katero se že dolgo poznata, po nekaj letih pa sta se v Cankarjevem domu spet srečala v živo. FOTOGRAFIJE: FACEBOOK
koronavirusom. Vsi moramo v teh časih stopiti skupaj in dihati kot eden,« meni Robert, ki je pravkar na radijske postaje prek glasbene založbe Menart poslal novo skladbo z naslovom Lijepa djevojko, katere avtor je Rusko Richie, aranžma pa je prispeval Aleš Zibelnik. Z glasbenikom Alexom Volaskom pa že ustvarjava novo živahno skladbo z naslovom Mesečina, s katero se bosta prijavila na festival Melodije morja in sonca 2020 v Portorožu. Po poletju pa bo morda izšla tudi hrvaška različica, saj Robert pač veliko več nastopa pri naših sosedih, na Hrvaškem, od koder prihaja tudi pevka Danijela Martinović, ki je nedavno priredila velik koncert v Cankarjevem domu. Seveda je bil tam tudi Robert, saj se z Danijelo poznata že nekaj let, tokrat pa sta se po daljšem času spet videla v živo. »S seboj sem prinesel prvo ploščo, ki jo je leta 1991 posnela s skupino Magazin, pri kateri je pela,« nam je povedal Robert, ki je pevki ob tem poklonil svoj album z avtorskimi pesmimi. 
Deli s prijatelji