MISS SLOVENIJE

Krono izdelala prva spremljevalka (FOTO)

Do 26. junija lahko glasujete za eno od finalistk. Zmagovalka bo postala miss Slovenskih novic.
Fotografija: Neža Simčič je bila že dvanajstkrat na Triglavu. FOTOGRAFIJE: Dejan Nikolič
Odpri galerijo
Neža Simčič je bila že dvanajstkrat na Triglavu. FOTOGRAFIJE: Dejan Nikolič

Predstavljamo drugo trojico finalistk za miss Slovenije. Neža Simčič, Dea Sofia Irmančnik in Anela Bećiragić se bodo s še 12 dekleti 27. junija v Hrastniku potegovale za naziv najlepše Slovenke. Letošnja krona je nekaj resnično posebnega.

Izdelala jo je namreč aktualna prva spremljevalka Tinkara Smolar, ki je po izobrazbi diplomirana inženirka materialov. Vanjo je umestila slovenske materiale in vsebino občine Hrastnik. Katero dekle si jo bo nadelo, bo odločila posebna komisija, vi, dragi bralke in bralci, pa lahko izberete lepotico, ki bo leta 2021 nosila lento miss Slovenskih novic.
 

Neža Simčič, Razdrto pri Postojni, 24 let


Če ste se vsaj kdaj peljali po primorski avtocesti proti Ljubljani, ste morda opazili kmetijo Ekoturizem Hudičevec v Razdrtem pri Postojni. Prav od tam prihaja 24-letna Neža Simčič. »Lani je minilo 40 let od odprtja našega Ekoturizma Hudičevec, začela je moja zdaj 95-letna nona. Z 12-člansko družino peljemo tradicijo naprej. Ukvarjamo se s turizmom, gostinstvom, kmetijstvom in živinorejo. Smo ekološka kmetija, kar pomeni, da kar se le da pridelamo doma, naravno in učinkovito, kar se mi zdi v teh časih še kako pomembno,« pravi Neža. Ko ne dela, »zbeži« v tišino, naravo, v družbo živali, najraje kam v hribe. Pohod na Triglav je družinska tradicija, zato ni čudno, da se je nanj povzpela že dvanajstkrat. Šport je tudi sicer pomemben del njenega življenja.

»Že 16 let treniram akrobatiko in gimnastiko in sem v najstniških letih večkrat osvojila naslov državne prvakinje v akrobatiki in skokih z male prožne ponjave. Trenutno se ukvarjam z akrobatskim zabijanjem, saj sem članica znane akrobatske skupine Dunking Devils,« se pohvali. Zase pravi, da je trmasta, vendar vztrajna, zgovorna (občasno še malo preveč) in včasih malo zmedena. »Na življenje gledam z optimizmom in dobro voljo. Ponosna sem nase in vesela, da sem to, kar sem,« pove.


 

Dea Sofia Irmančnik, Šmartno ob Dreti, 20 let


»Kmalu bom končala šolanje na srednji zdravstveni šoli v Celju, izobraževalno pot pa bom nadaljevala v smeri diplomirane medicinske sestre. V življenju imam rada različne izzive, zato je bila moja odločitev, da sem se prijavila na Miss Slovenije, ena izmed boljših, saj sem s tem dobila veliko novih lekcij, predvsem pa sem se naučila potrpežljivosti in vztrajnosti,« pripoveduje Dea Sofia Irmančnik iz Zgornje Savinjske doline.

Dea Sofia Irmančnik meni, da ni sramota, če padeš, če se le nato pobereš.
Dea Sofia Irmančnik meni, da ni sramota, če padeš, če se le nato pobereš.
Medtem ko v svojem poklicu skrbi za druge, si v prostem času rada privošči malce razvajanja. Rada se naliči, saj pravi, da jo to sprošča, z njim pa tudi poudari naravno lepoto. In kako bi se opisala?
»Zase lahko rečem, da sem vztrajna, spoštljiva, iskrena, prijazna, vsake toliko časa tudi malo trmasta, predvsem pa lahko rečem, da se ves čas trudim, da postajam boljša verzija sebe. Naučila sem se, da če padeš, ni nič narobe, če znaš vstati, tudi poraz ni nič slabega, če v njem najdeš zmago,« razloži.
 

Anela Bećiragić, Ljubljana, 21 let


Ljubljančanka Anela Bećiragić o sebi pravi, da je srčna, nežna, delavna, iskrena in odgovorna. Po poklicu je pomočnica vzgojiteljice predšolskih otrok, a jo je strast ponesla v kozmetiko.

Anela Bećiragić je bila pomočnica vzgojiteljice, a jo je strast ponesla v kozmetiko.
Anela Bećiragić je bila pomočnica vzgojiteljice, a jo je strast ponesla v kozmetiko.
»Povsem po naključju me je nekega jutra zbudil klic prijateljice, ki ima svoj salon. Vprašala me je, ali bi ji želela pomagati pri njenem delu. Zmedeno sem ji odgovorila, da lahko poskusim, zakaj pa ne. Saj nihče ne ve, kaj zmore, dokler ne poskusi. Menim, da te življenje enostavno postavi na tisto pot, na kateri moraš biti,« je prepričana lepotica, ki svojo prihodnost vidi v oblikovanju obrvi in ličenju. »Menim, da je lepota luč v srcu, ki zasije skozi obraz. Zdaj si želim šolanje nadaljevati v tej smeri in znanje izpopolnjevati z dodatnimi tečaji. V bližnji prihodnosti pa si želim odpreti svoj kozmetični salon,« pove. Projekt Miss Slovenije je eden od pomembnih korakov na njeni poti.


»Pomagal mi je in mi še vedno pomaga pri premagovanju lastnih strahov in pri osebni rasti. Z močno voljo in pozitivno naravnanostjo zmoreš prav vse,« je prepričana. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije