VSESTRANSKI

Kristijan Koren skače!

Predlanski državni prvak v cestnem kolesarstvu se je preizkusil na skakalnici.
Fotografija: Kristijan Koren je še lani kolesaril v ekipi Adria Mobil, zdaj pa skače s smučmi. FOTO: Flight Fest 
Odpri galerijo
Kristijan Koren je še lani kolesaril v ekipi Adria Mobil, zdaj pa skače s smučmi. FOTO: Flight Fest 

Na zadnjem treningu pred današnjim 2. FlightFestom v ljubljanskem Mostecu smo ujeli Kristijana Korena, ki je še pred par leti poganjal pedale ob Mateju Mohoriču v ekipi Bahrain Merida, lani pa zaključil profesionalno kolesarsko kariero. »Na trening sem prišel na pobudo kolegov, s katerimi smo se srečali na dogodku Goni pony.

S trenerjem sva opravila trening, trikrat sem se spustil po hrbtišču, četrtič pa že skočil z 20-metrske skakalnice. Prvi skoki so kar zanimivi, pogledujem že tudi proti večjima skakalnicama. Če je lahko Roglič presedlal na kolo, zakaj ne bi šlo tudi obratno? V petek se vidimo v Mostecu, čez dve, tri leta pa mogoče že na kakšni veteranski tekmi v Planici,« se je namuznil novopečeni skakalec.

SSK Ilirija bo ta konec tedna v Mostecu gostil dva brezplačna dogodka za ljubitelje skokov: danes zabavno tekmo amaterjev, ki jo bodo popestrili Mambo Kings in skupina Zalet, jutri pa bodo na reviji skokov tudi Lovro Kos, Domen Prevc, Timi Zajc, Žak Mogel, Žiga Jelar, Nika Križnar, Katra Komar, Taja Bodlaj in preostali lovili čim več metrov. Za vsakega bo Laško 0,0 prispevalo 1 evro za kamp v Planici za perspektivne mlade skakalce.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije