ČRNO NA BELEM

Koliko zasluži sin Rosvite Pesek, koliko pa snaha Nastja

Javno dostopni podatki kažejo, da podjetje snahe Nastje Kramer Pesek ustvari za skoraj tri milijone prihodkov, medtem ko jih Filipovo prek 645 tisoč. A Malinci so lani prihodki glede na leto prej upadli, medtem ko so jih v Filipovem podjetju podvojili.
Fotografija: Filip in Nastja. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Filip in Nastja. FOTO: Instagram

Rosvita Pesek je znana televizijka iz programa RTV Slovenija, ki jo lahko redno spremljamo v informativni oddaji Odmevi. Pogosto se javlja tudi na družbenih omrežjih, občasno se na kakšnem dogodku pojavi s partnerjem, glasbenikom in zgodovinarjem Mitjo Ferencem.

Peskova ima iz prejšnjega obdobja življenja tudi sina Filipa. Mladi mož je kot mama medijsko precej izpostavljen. Na družbenih omrežjih je moč pogosto uzreti sponzorirane objave, v katerih osebno ponuja svoje storitve. Odkar je poročen z Malinco Nastjo, kot ji pravijo (sicer se piše Kramer Pesek), tudi precej pogosto nastopa v njihovem ekonomsko-propagandnem materialu.

image_alt
Spi Rosvita Pesek za Bežigradom, partner pa v Murglah?

Nastja in Filip sta konec leta 2021 dobila prvega otroka, družinica pa se je preselila v čisto novo hišo, v kateri ne manjka niti fitnes in ki jo je Rosvitina snaha predstavila v videu. Več o tem v članku Vzelo vam bo dih: v takšnem raju živi sin Rosvite Pesek z družino (VIDEO)

Kot smo omenili, sta tako Nastja kot Filip podjetnika. Kako uspešna pa sta v poslu sin in snaha Rosvite Pesek? Pokukali smo v izkaze podjetij, ki jih imata.

Podvojeni prihodki in nižji dobiček

Javne evidence kažejo, da Filipa Omerzela Peska najdemo v družbi za razvoj človeškega potenciala FP research. Pripada mu 85-odstotni poslovni delež, Sari Hiti pa preostanek. V sodnih register je bila družba vpisana leta 2019, njene sedež pa je v Trzinu. Pesek je direktor, Hitijeva pa prokuristka.

image_alt
Rosvita Pesek sredi noči iskreno o tem, v kakšnih odnosih sta z bivšim partnerjem

Na spletni strani podjetja piše, da gre za marketinško agencijo, »ki slovenskim in tujim podjetjem, s pomočjo strategije Magnetni Marketing™ pomaga zgraditi vrhunsko blagovno znamko, povečati število kupcev in dvigniti prihodke«.

Iz zadnjega objavljenega letnega poročila za leto 2022 je razvidno, da je podjetje ustvarilo prek 645 tisoč evrov prihodkov od prodaje, v primerjavi z letom prej so prihodke več kot podvojili (slabih 312 tisoč jih je bilo leto prej). Po odbitku odhodkov in davkov je pod črto ostalo slabih sedem tisoč evrov čistega dobička. Leto prej ga je bilo ob krepko nižjih prihodkih za okoli četrtino več, skoraj devet tisoč.

Kaj pa snaha Nastja

Podjetje Malinca je bilo v sodni register vpisano že leta 2013. Edini družbenici sta Andreja Stopar in Kramer Peskova, vsaka ima natančno polovico, direktorica je Stoparjeva.

Podjetje je na slovenski sceni dobro znano, usmerjeno v zdravo prehrano in kozmetiko.

Prihodki od prodaje so lani znašali 2,96 milijona evrov ali dobrih 200 tisoč evrov manj kot leto prej. Čistega dobička je bilo v 2022. skoraj 18 tisoč, leto prej pa prek 52.000.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije