KNJIGA

Knjiga o Dončiću že pri njegovi mami

Soavtor biografije o košarkarskem asu Igor Đurović je USB-ključek z delom v Dallasu izročil Mirjam Poterbin.
Fotografija: Mirjam Poterbin je knjigo dobila na ključku. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Mirjam Poterbin je knjigo dobila na ključku. FOTO: Leon Vidic

Luka Dončić nadaljuje izvrstne igre. Tudi proti Phoenixu se ni izneveril, ko je blestel in pomagal Dallasu do zmage. Tokratna tekma je bila nekaj posebnega, saj je v Dallas priletel Ljubljančan Igor Đurović, slovenski športni novinar, nekdanji trener in košarkar, ki je s srbskim kolegom Vladimirjem Stankovićem napisal knjigo o komaj 19-letnemu Dončiću. Đurović je odšel v Dallas, da Luki preda prvi izvod knjige, ki je za zdaj še na USB-ključku in zapisana v digitalni obliki. Tisk sledi, izšla naj bi 28. februarja, ko Luka slavi 20. rojstni dan.
Mirjam Poterbin je knjigo dobila na ključku. FOTO: Leon Vidic
Mirjam Poterbin je knjigo dobila na ključku. FOTO: Leon Vidic

Đurović si prizadeva, da bi Dončić delo avtoriziral, saj bi s tem pridobilo veljavo, kredibilnost, prodaja pa bi šla v tisoče in tisoče izvodov. Kot nam je javil Đurović, je ključek s knjigo predal, a ne Luki, ki je po izvrstni predstavi in 30 točkam proti Phoenixu predčasno zapustil garderobo, ampak njegovi mami Mirjam Poterbin. Zdaj je žogica pri Luki Dončiću, ob čemer avtorja vztrajata, da bo knjiga izšla v vsakem primeru.


»Glede na dejstvo, da Luka še ni sodeloval pri pripravi te knjige, je to tako imenovana neavtorizirana različica, ki sva jo izdelala na podlagi znanih dejstev, objavljenih izjav in zanesljivih pričevanj, ki so vsa podprta z navedbo virov in so preverljiva. Forma neavtoriziranih biografij je splošno znana in se velikokrat uporablja za biografije znanih osebnosti,« pa vnovič ponovi Stanković, ki je želel pisati o Dončiću že, ko je uspešno igral v Realu. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije