TRUD IN VZTRAJNOST

Klemen se je le premaknil s kavča

Komik in voditelj se je spopadel s športnimi prvaki. Mesec dni musklfibra.
Fotografija: Kdo je dal več zadetkov? Klemen ali Miša Marinček? FOTO: PRO PLUS
Odpri galerijo
Kdo je dal več zadetkov? Klemen ali Miša Marinček? FOTO: PRO PLUS

Bržkone ni znanega Slovenca, ki se je v minulih tednih potil bolj kot stand up komik in televizijski voditelj Klemen Bučan. Tokrat je bilo precej naporneje kot v resničnostnem šovu Survivor, ki ga je vodil. Moči je namreč meril s kar desetimi vrhunskimi slovenskimi športniki, saj so se mu nasproti postavili Robert Kranjec, Rok Marguč, Chorchyp, Miša Marinšek, Andrej Flajs, Vasilij Žbogar, Tina Trstenjak, Peter Kauzer, Filip Flisar in Peter John Stevens. Vsak od njih dobro ve, koliko treninga, truda, vztrajnosti in psihične zrelosti zahteva vrhunski šport. Če upoštevamo, da Klemen ne trenira nobenega športa, je adrenalin gotovo poletel v tako rekoč nepredstavljive višave.


»Od nekdaj sem velik oboževalec športa in tudi rekreativni športnik, veliko sem jih tudi poskusil, in ko sem gledal televizijo, sem si rekel, da me zanima, kako bi jaz kaj sfural. Zdaj imam končno priložnost, da vidim razliko med njimi in menoj oziroma povprečnim Slovencem, tistim, ki si ob gledanju misli, da bi to znal tudi sam, in priznam, da sem pogosto med njimi. Saj veste, profesionalec na kavču,« pravi o tem, zakaj se je odločil za izziv. Ko so ga na Kanalu A povabili k oddaji Dan za trening, se je odločil v trenutku. »Dobil sem velike oči. Treniral bi z znanimi športniki, vmes bi kakšno rekli, na koncu pa bi se z njimi tudi pomeril. Noro, če rečem na kratko,« doda. In res je bilo noro. Snemanje je trajalo dlje, kot je bilo načrtovano, saj se je bilo treba prilagajati in usklajevati obveznosti ter čas.

»Nedvomno je to najtežji, a tudi najlepši snemalni projekt doslej. Vsaj približno sem spoznal, kaj pomeni biti vrhunski športnik, koliko odločnosti, odrekanja, psihičnih in fizičnih naporov je treba. Kolikokrat padeš, pa se moraš pobrati,« meni. Po letu snemanja in najmanj mesecu musklfibra so sezono končali.

»Da, res je, bil sem potolčen in ob veliko moči, sem pa slednjo obenem tudi pridobil. Prav zaradi te izkušnje sem začel drugače gledati nase, brez pretiravanja lahko rečem, da mi je spremenila življenje v več pogledih. Začel sem se več gibati, znova veliko skejtam, bolje se počutim, pa vesel sem, ker sem shujšal.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije