Klapovühi so februarja zelo aktivni

Ansambel z nenavadnim imenom to soboto v Benediktu pripravlja pustni koncert. Dva evra od vsake prodane vstopnice bodo namenili Skladu Viljema Julijana.
Fotografija: Klapovühi so vedno zabavni, a očitno tudi sočutni in dobrodelni. FOTO: ARHIV IZVAJALCA
Odpri galerijo
Klapovühi so vedno zabavni, a očitno tudi sočutni in dobrodelni. FOTO: ARHIV IZVAJALCA

Klapovühi so Jernej, Tadej, Maja in Florijan Merčnik ter Leon Šoštarič, to nenavadno ime ansambla pa jim je podaril domačin iz Benedikta Milan Kocuvan. Pravzaprav ravno februarja vsako leto slavijo svoje rojstvo, saj so nastali prav za pusta oziroma za potrebe tega. Beseda označuje klapo nabritih, nagajivih fantov, polnih vragolij, pevka pa je seveda tista, ki vso to klapo skupaj drži. No, v leksikonu je beseda klapouh zapisana kot pasma zajca s povešenimi ušesi, zato je takšen zajec postal maskota ansambla. Nič čudnega torej, da so ravno v pustnem času Klapovühi še posebno aktivni. Letos, ko so polnoletni, pripravljajo že 15. pustni koncert, ki bo to soboto, 22. februarja, ob 19. uri v športni dvorani v Benediktu, a bo ta prav poseben. »Naš harmonikar Jernej je oktobra lani postal očka, s tem pa smo dobili tudi našega prvega malega klapovüha. In tema letošnjega koncerta bodo otroci, ki so naše največje bogastvo. A žal vsi nimajo te sreče, da bi imeli zdrave otroke, zato smo se odločili, da bomo od vsake prodane vstopnice dva evra namenili v Sklad Viljema Julijana, ki zbira dobrodelno denarno pomoč za otroke z redkimi boleznimi,« nam pove kitarist Tadej Merčnik.

So pa Klapovühi ravno pred kratkim posneli novo polko z naslovom Jaz nisem len, za katero je glasbo in besedilo prispeval Igor Pirkovič, aranžma pa Luka Krof, zanjo pa so v Benediktu in Lenartu posneli tudi videospot. »Snemanje je potekalo dva dni, scenarij pa je bil plod skupne domišljije. Nekaj idej so prispevali še mama Vesna, scenaristka Ksenija Trs in snemalec Toni Konrad,« povedo Klapovühi. Da fantje in dekle res niso leni, predvsem pa navihani, je seveda mogoče videti tudi v tem videospotu. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije