PODKAST SLOVENSKIH NOVIC

Katarina Braniselj: Mogoče se kdaj vrnem, ampak danes je prezgodaj (VIDEO)

Tokratna gostja v ŠOKkastu je bila voditeljica in novinarka Katarina Braniselj.
Fotografija: Katarina Braniselj je spregovorila o svojem življenju in delu. Foto: Marko Feist
Odpri galerijo
Katarina Braniselj je spregovorila o svojem življenju in delu. Foto: Marko Feist

Že vrsto let pozdravlja gledalce s televizijskih zaslonov. Njena kariera se je začela na nacionalni televiziji, danes pa jo lahko gledate kot voditeljico osrednjih poročil na eni izmed komercialnih televizij. Je suverena v svojih odločitvah in ima močna stališča, ki jih ne skriva. Na Kolodvorsko ulico, kjer so se snovali začetki njene poti, ima lepe spomine, čeprav je bilo slovo nekoliko bolj grenko. O morebitni vrnitvi pravi takole: »V življenju živi tako, da se ti vrata odpirajo in ne zapirajo. To je moj moto. Tudi na Televiziji Slovenija jaz upam, da nisem pustila slabega vtisa. Tako da, mogoče se kdaj vrnem, ne vem. Danes je prezgodaj, danes se še ne bi vrnila.« V pogovoru nam je razkrila razloge, zakaj je odšla z nacionalne televiziji.

Tek in kolesarjenje sta njeni veliki ljubezni

V prostem času je strastna tekačica, zadnja leta se veliko ukvarja tudi s kolesarjenjem. Pretekla je že pet velikih maratonov, v letošnjem letu ima v načrtu še dva, enega v Chicagu in enega v Valencii. Čeprav najraje teče zase, pa so maratoni prav posebno doživetje: »Tek imam res rada. Ampak maratoni so pa eno posebno vzdušje in se mi zdi, da me to tako napolni z nečim, kar je večje od mene.« Je tudi velika ljubiteljica knjig, vsak mesec si kupi vsaj eno. Pravi, da jo knjiga pokliče in zato se ne omejuje žanrsko ali vsebinsko. Kupuje jih impulzivno. Tudi v studio je prinesla eno izmed svojih ljubih knjig in razkrila njeno sporočilo. 

Voditeljica in novinarka Katarina Braniselj. FOTO: Marko Feist
Voditeljica in novinarka Katarina Braniselj. FOTO: Marko Feist

O ženskah v medijih in lepotnih razvadah

Beseda je tekla tudi o lepotnih idealih, tako žensk kot moških, v medijskem svetu. Pred kamero je vedno urejena in lepotni standardi so vsako leto višji. Velikokrat pove, da je mnenja, da je biti ženska v tem svetu težje, konkurenca je večja, saj je to feminiziran poklic. Ženske so hitreje tarče kritik. Spregovorila je tudi kultu mladosti, ki ga gojimo kot družba.

Je zagovornica dostojnega staranja in si ne želi lepotnih popravkov. Ne skriva tega, da ji to ni všeč: »Dejstvo je, da se staram, in poskušam razumet, da so gube izkušnje. Tudi če mi kakšna ni všeč.« Vseeno pa ima tudi sama majhne lepotne razvade. To so parfumi in pudri: »Ko sem imela v življenju najmanj denarja, sem ga še vedno imela dovolj – pa sem ga imela zelo malo – za dober puder pa za en parfum.« 

Oglejte si še:

Nika Ambrožič Urbas razkrila: Zdaj živim popolnoma drugačno življenje (VIDEO)

Vid Valič v novem ŠOKkastu: Hčerkica mu je spremenila pogled na svet (VIDEO)

ŠOKkast z Ivjano Banić: Za vrnitev domov ne ve nihče (VIDEO)

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije