NI VEČ NA ISKRATELU

Karl Erjavec išče službo po TV

Nekdanji minister ter nesojeni predsednik vlade uživa življenje, izgubil pa je delo na Iskratelu.
Fotografija: Znova se je soočil s številnimi okostnjaki iz svoje založene politične omare. FOTO: JURE ERŽEN
Odpri galerijo
Znova se je soočil s številnimi okostnjaki iz svoje založene politične omare. FOTO: JURE ERŽEN

Po dolgem času se je neuspešni mandatar opozicije Karl Erjavec znova pojavil v javnosti, v televizijski precep mož na moža ga je vzel voditelj Uroš Slak in Erjavec se je znova soočil s številnimi okostnjaki iz svoje bogato založene politične omare – od sojenja za Patrie do afere s prisluhi.

Sopihajoče se je branil pred številnimi očitki, valil krivdo na nekdanje sodelavce iz stranke in drugih strank ter obtoževal druge, od Janeza Janše prek poslancev do svojega zeta Andreja Marčiča, ki mu je namenil nekaj precej nizkih očitkov in namigovanj. Znova je zanikal fizični napad na bivšega zeta, čeprav naj bi se zgodil pred pričo; da je nesrečni zet utrpel lažji pretres možganov, priča zdravniško potrdilo.

Prav tako je propadli mandatar zanikal zahteve svoje hčere Eve Marčič (ki se sicer še ni ločila od moža, a je z otrokom odšla iz Marčičevega stanovanja, oče pa po naših informacijah otroka ne more videti!) o sedmih tisočakih preživnine ter Marčičevih stanovanjih ter hiši, čeprav je navedeno v pisanju posredoval hčerin odvetnik. Prav neverjetno daleč pa je šel s tezo, da ga je hotel zet politično zlorabiti ter da je pritiskal nanj, a kaj ko navaden koledar pove, da se je Erjavčeva hči poročila (ter zanosila) s podjetnikom nekaj mesecev prej, preden je Erjavec sploh krenil v poskus prevzema oblasti.

Ob udinjanju za mandatarja so se celo Desusovi poslanci raje odločili za Janšo, ki ga je Erjavec tudi tokrat nevoščljivo napadal. Erjavec po koncu politične kariere, kot je dejal, uživa življenje, izgubil pa da je delo na Iskratelu, ter navrgel »če pa bi kdo potreboval kakšno pomoč ali če bi lahko bil koristen«, se je ponudil, da bi še kam šel. Tako smo ob koncu Slakovega zaslišanja izvedeli, zakaj je moral pogrevati svojo zasebno in politično juho, ki se je vmes precej skisala.

Pri Slaku je govoril tudi o ločitvi hčerke Eve. FOTO: PIVK MAVRIC
Pri Slaku je govoril tudi o ločitvi hčerke Eve. FOTO: PIVK MAVRIC

Vprašanje je, kaj bo nekoč o dedkovem namakanju ter pranju umazanega družinskega perila na televiziji menil vnuk, »moja največja ljubezen«, kot je za Marčičevega otroka dejal Erjavec. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas