ZAPUSTILA GA JE

Kanadski ranč zamenjala za hišo z ljubljanskim tastom

Objavljeno 11. september 2019 22.00 | Posodobljeno 11. september 2019 22.00 | Piše: Aleš Andlovič

Kljub drugačnim napovedim se je Walter Wolf vrnil v Slovenijo. Brez dlake na jeziku tudi o svoji nekdanji izbranki Edni Kernc.

Walter Wolf z zdaj že nekdanjo izbranko Edno. FOTO: Mediaspeed.net
MARIBOR – Walter Wolf je človek, za katerim se praši kot za dobrim dirkalnim konjem. »Ko je izbruhnila afera, so me v Kanadi aretirali, a tudi izpustili. Takrat sem prejemal telefonske klice, naj se ne vračam v Slovenijo, saj se mi lahko dogodi enako kot Ivanu Krambergerju,« so besede, s katerimi Walter Wolf na kratko opiše svoj odnos do domovine. A pred dnevi se je vrnil v Slovenijo, ta mu je pri srcu: »Rojen sem v Mariboru in ne, kot je marsikje zapisano, v Gradcu. Imam pa na Štajerskem, na obeh straneh meje, veliko prijateljev.« A sodni procesi so mu dodobra zagrenili življenje v Kanadi, kamor se je s trebuhom za kruhom podal sredi 50. let minulega stoletja.

Sodne procese, odprt je ostal le še eden zaradi domnevnega pranja denarja, označuje za politični konstrukt. Z njim smo se srečali v mariborski kavarni. Na razgovor se je pripeljal s skoraj povsem novim porschejem. "To je avtomobil, ki sem ga kupil svoji bivši," nam je dejal med pogovorom. Bivši? "Ja, z Edno (Kernc, op. p.) sva se razšla. Zaključil sem ta del življenja, čeprav ona želi, da sva še prijatelja," je bil kratek in jedrnat. "Tega si ne morem privoščiti. Sem preveliko ime. Marca je odšla v Slovenijo in si tukaj našla drugega moškega. Vse inkognito, da se ja ne bi slišalo do Kanade. Enkrat me je poklical znanec in dejal: 'Ti stari butelj, babi si kupil četrt milijona evrov vrednega porscheja, zdaj pa se drugi vozijo v njem.' Takrat so se mi prižgale alarmne luči."

Da je svoji Edni nudil luksuz, Walter ne skriva. »Spoznala sva se v mariborski restavraciji, kjer je delala pri svojem bivšem partnerju. Tja sem veliko zahajal, ko sem bil v Mariboru. Edna je (bila) nora na avtomobile in za neki rojstni dan sem jo povabil na vožnjo. Tako se je vse skupaj začelo, čeprav sem se takrat ločeval od druge žene (nekdanje miss Avstrije, ki se je kasneje zapletla z vodjo dunajskega baleta, op. p.) in se nisem imel namena zapletati. A je prišlo povsem drugače.«
image
Kdo se ne spominja legendarnega dirkalnika moštva Walterja Wolfa? FOTO: Aleš Andlovič

Rezerva ne bo

Ko je izbruhnila afera okrog nakupa vojaških vozil patria, so slovenski pravosodni organi začeli preganjati tudi Walterja Wolfa. Takrat je poslovneža, ki je sredi prejšnjega stoletja obogatel z naftnimi posli, izdalo zdravje: »Zadela me je možganska kap. Na srečo le rahla, tako da sem lahko po desetih dneh zapustil bolnišnico. Edna je takrat prišla k meni v Kanado, s seboj je pripeljala tudi svojega sina, spravil sem ga skozi vse najboljše šole. Obiskoval je najboljšo zasebno šolo pri Vancouvru. To ni tako kot mariborska prva gimnazija, saj je treba za leto šolanja odšteti 50.000 dolarjev.«
To ni tako kot mariborska prva gimnazija, saj je treba za leto šolanja odšteti 50.000 dolarjev.

V prvih letih sta z Edno veliko potovala, z nasmeškom na obrazu pove Walter. »Podaril sem ji hišo na avstrijski vinski cesti, garsonjero in stanovanje, a nikoli ni imela dovolj.« Niti pri jeklenih konjičkih za svojo nekaj deset let mlajšo izbranko možakar, ki se bliža osemdesetici, ni skoparil. »Najprej sem ji kupil avtomobil speedfire, zatem športnega mercedesa CL, za zadnji skupni božič pa si je sama izbrala darilo. Izbrala je porscheja 911 targa s karbonskimi zavorami, po meri je bil delan za njo. Avto ima vse, turbo in še kaj, saj je bil tudi relativno drag, veste, tam 240.000 dolarjev.«
240
tisoč dolarjev je stal porsche za njo.

image
Pregrešno drag porsche, ki ga je nekoč vozila Edna. FOTO: Aleš Andlovič
Da je Edna zares preteklost, je poudaril večkrat: »Da bi jo vzel nazaj, si ne morem privoščiti. Pred tedni sem prišel z Japonske, kjer sem si ogledal dirko formule ena pred 158.000 ljudmi. In da bi ljudje sedaj vedeli, da jo je imel v svojem objemu tri mesece nekdo drug, zatem pa bi jo jaz vzel nazaj, bi se mi vendar smejali. Ne zaupam ji več. Klicala me je, da se z njenim novim partnerjem dobimo na kosilu. Zaveda se, da me še vedno potrebuje in si želi, da bi bili vsi skupaj prijatelji. Misli, da me bo lahko imela na rezervi. A se je pošteno uštela. Z menoj je videla ves svet. Bila sva v Južni Ameriki pa dvakrat na Japonskem in v Rusiji. Videla je Kitajsko, Avstralijo in Novo Zelandijo.«
Brez besed
Za komentar o odnosu z Walterjem Wolfom smo poklicali tudi Edno Kernc. Njena telefonska številka je bila sprva nedosegljiva, zatem pa se nam je vendarle oglasila. Šokirana je dejala: "Ne bom komentirala. Zame je zgodba končana." Izvedeli smo, da atraktivna blondinka zdaj poskuša svojemu novemu izbrancu pomagati zgraditi poslovno kariero.

image
Walter Wolf je eden najbogatejših Slovencev. FOTO: Aleš Andlovič
V Kanadi ima Walter Wolf ima 7200 hektarjev velik ranč. Čeprav se je iz javnega življenja umaknil, pa je še vedno zelo vpliven. Tako je ob izbruhu afere, ko je kanadski minister podpisal njegovo izročitev Sloveniji, nastal pravi politični škandal. Končalo se je z neizročitvijo Sloveniji. »Tisti minister je že zgodovina, na naslednjih volitvah sploh ni več kandidiral. Ko sem prišel iz pripora, sem hotel tožiti kanadsko državo, a so me prepričali, da bi bil to prevelik cirkus. Da imam zveze tudi v politiki, pove tudi to, da sem leta 1982 v Kanadi likvidiral prime ministra (predsednika vlade, op. p.) Clarka,« se je pohvalil Wolf. Marsikdo še danes ne ve, da pri njegovem imenu in priimku ne gre za umetniško ime, ampak se je rodil v mešanem zakonu Slovenke in Avstrijca v Mariboru leta 1939. 
Poslovnež v rdečem
Kdo je novi moški ob Edni Kernc? Ljubljanski poslovnež Branko Korošec, ki ima podjetje že od leta 1990, a se njegov poslovni kapital seveda ne more kosati z Wolfovim. Iz javno dostopnih informacij je razvidno, da je njegovo podjetje poslovni leti 2016 in 2017 končalo z večstotisoč evri izgube. Po naših podatkih se je Edna z 7200 hektarjev velikega posestva v Kanadi preselila v hišo, ki so jo delita z očetom novega izbranca Branka Korošca.
Deli s prijatelji