Kaly Kolonič posebna mednarodna nagrada

Podjetnica in umetnica, ki je na sceni več kot dve desetletji, je prejela posebno nagrado. Usoda je hotela drugače, tako nagrade ni osebno prevzela, ker jo je položila bolezen.
Fotografija: Kaly Kolonič je znano ime v medijskem, radijskem in televizijskem svetu. FOTOGRAFIJE: OSEBNI ARHIV
Odpri galerijo
Kaly Kolonič je znano ime v medijskem, radijskem in televizijskem svetu. FOTOGRAFIJE: OSEBNI ARHIV

Do nagrad praviloma vodita dolga pot in marljivo delo. Pravkar prejete se je tako razveselila Kaly Kolonič. Zadnja leta jo poznamo predvsem kot piarovko, ukvarjala pa se je tudi z vrsto drugih stvari.
Je tudi priznana umetnica, ki z akrilom na platnu ustvarja energijske slike.
Je tudi priznana umetnica, ki z akrilom na platnu ustvarja energijske slike.

»Petnajst let sem imela svoj Plesno-rekreacijski center Kaly v kar osmih mestih. Prav tako sem 15 let delala na radiu in televiziji, kjer sem najbolj ponosna na moji visoko poslušani oddaji Kaly Time in gledani TV-oddaji Music Info. Vodila sem številne druge oddaje, kot so Smeha polna skleda, Pod žarometi in štiri TV-prenose lepotnega šova Miss Universe. Da sploh ne govorim o številnih prireditvah, ki mi jih je bilo v čast povezovati. Ponosna sem na svojo glasbeno kariero s skupino Select, saj smo okusile tudi mednarodno slavo in spoznale številne krasne ljudi v tem poslu. Že več kot deset let sem osebna svetovalka za prehrano in imam na tem področju privilegij delati s številnimi športniki prvoligaši,« strne dosedanjo pot. Kako je opravljala delo? »Vedno sem delala s srcem, čisto energijo, močnim fokusom in zato so rezultati vedno dobri. Če to opazijo tudi drugi, je samo še dodaten znak, da že 20 let delam v pravi smeri,« razkrije.

Koloničevo so opazili tudi v tujini. Nagrado dama leta namreč podeljuje mednarodna organizacija. Lep in prestižen naziv je sicer podeljen za dosežke na področju njenega dela in številnih izpeljanih PR-projektov, dolgoletnega voditeljstva, humanitarnosti in umetniških slikarskih prebojev.
Prejela je nagrado za damo leta.
Prejela je nagrado za damo leta.

»Mednarodno nagrado dama leta podeljujejo za dosežke v 24 državah in prav ponosna sem, da smo tudi Slovenke na njihovem radarju. Nagrade se podeljujejo uspešnim ljudem v Evropi z različnih področij. Ministrom, podjetnikom, umetnikom, doktorjem znanosti in drugim. Med drugimi je letos dobil nagrado podpredsednik vlade in minister Dačić. V strokovni komisiji je tudi oče Novaka Djokovića.

Gre za edino takšno prireditev na področju nekdanje Jugoslavije. VIP-dogodek poteka v BelExpu v Beogradu in traja dva dni,« komentira podeljevanje nagrad Kaly.

Na žalost ji je primopredajo nagrade pokvarila višja sila. »Ker pri meni nikoli ne gre nič povsem gladko in ker v svojih dosežkih očitno ne morem stoodstotno uživati, se je tako kot pri moji razstavi v Londonu, ko sem imela že letalsko vozovnico, obleko in rezerviran hotel, usoda spet poigrala z mano. Namesto da bi na dan žena v beograjskem Expu prevzela krasno nagrado, svojo prvo v karieri, ležim doma z izjemno težko obliko viroze. Ampak pravijo, da je vse za nekaj dobro, in ta čudovita nagrada ni nič manj izjemna, tudi če je nisem mogla prevzeti osebno. Vem, da bo vseeno kmalu našla pot do mojega doma, jaz pa že razmišljam, kam jo bom postavila. Ne bi si mogla želeti lepšega uvoda v dvajseto obletnico moje PR-agencije Ekskluzivno! 2020 bo čudovito, tudi če se vedno znova najdejo kakšne luknje in kamni na cesti. Pot do uspeha še nikoli ni bila premica,« pove. Kot piarovka je doslej delala s številnimi znanimi imeni doma in tudi na tujem. Il Divo, Duran Duran, Rade Šerbedžija, Zdravko Čolić, Charlie Wats (The Rolling Stones), Manu Chao, Goran Bregović, super band ASIA, The Dubliners, Vlatko Stefanovski, Lepa Brena, Miroslav Tadić, Bajaga, Prljavo Kazalište, Tony Cetinski, Shapeshifters, Bodyrockers, Davor Radolfi, Goran Karan, Čuki, Nuša Derenda so le nekateri med njimi. Sicer pa Kaly ni le izjemno uspešna podjetnica.


»Sem mama triletnemu Artu, ki je dal nov smisel mojemu življenju in pogum, da sem si po 40 letih slikanja končno upala svetu pokazati še to mojo plat, ki je v osnovi moja prvinska in najbolj globoka osebnostna katarza in ljubezen. Moje energijske slike in linija energijskega nakita Divine Kaly je naletela na resnično epske razsežnosti. Razstava Prebudi Boginjo v sebi, ki sem jo ustvarila, je bila na ogled po vsej Sloveniji, v Londonu, Pragi in kmalu bo v Hongkongu in v drugih krajih. Ponosna sem na vse svoje delo in na vse, kar sem ustvarila, številne PR-projekte, ki sem jih izpeljala v zadnjih dvajsetih letih, kjer sem sodelovala z dobesedno vsemi imeni, ki kaj veljajo v tem poslu. Ponižna sem, počaščena, privilegirana. Hvaležna! Dobro se z dobrim vrača,« pove za konec. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije