POVRATNIK

Jurij Zrnec se vrača: Čas je, da spet ušpičiva nekaj velikega

S komedijo Avdicija se priljubljeni igralec vrača v gledališče. Tudi Urška Alič se sodelovanja z njim neizmerno veseli.
Fotografija: Zrnec se veseli vrnitve v gledališčne vode. FOTO: Dejan Nikolič
Odpri galerijo
Zrnec se veseli vrnitve v gledališčne vode. FOTO: Dejan Nikolič

Potem ko je letos spomladi na sodišču od Drame iztožil odškodnino po hudem zlomu noge, zaradi katerega nekaj let ni mogel stopiti na oder in je bil odškodovan za več deset tisoč evrov, se Jurij Zrnec vrača v gledališče. Priljubljeni igralec bo kot soavtor teksta in likov sedel tudi na režiserski stolček, s katerega bo vodil ekipo prekaljenih komikov in igralcev v novi hit komediji Avdicija. V glavnih vlogah bodo nastopili Miha Brajnik, Mario Čulibrk, Goran Hrvaćanin, Jernej Kogovšek, Dejan Krupič, Damir Leventič, Saša Rajaković, Nik Škrlec, v vlogi profesorja pa se bosta menjavala Alojz Svete in Dario Varga.


»Vaje potekajo zelo intenzivno, redno in predvsem so zelo kreativne, zato se tudi veliko nasmejimo. Predstava bo zares raznolika, saj bomo videli več različnih žanrov, in sicer od zelo montypythonskega absurda do čisto osnovnih prvin dobre komedije. Kot idejni vodja sem si zamislil, da komedijo dvignemo na malo zahtevnejšo raven in v različne sfere humorja,« je zadovoljen Zrnec. Sodelovanja z njim se veseli tudi Urška Alič, direktorica Špas teatra.

»Nazadnje sva z Jurijem sodelovala pred več kot desetimi leti, zato sem resnično vesela in srečna, da spet lahko piševa skupno zgodbo, ki bo do solz nasmejala Slovenijo.« Jurij je dodal, da sta se o novem sodelovanju dolgo pogovarjala. »Skupaj sva vedno dobro sodelovala, podrla več gledaliških rekordov in delala dobre stvari, zato je zdaj pravi čas, da spet ušpičiva nekaj velikega, kot je Avdicija.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije