TOŽI DRAMO

Jurij Zrnec bi 55 tisoč evrov

Od zavarovalnice, pri kateri je zavarovana Drama, zahteva zajeten kupček denarja. 
Fotografija: Jurij Zrnec je bil danes znova na sodišču. FOTO: Mediaspeed
Odpri galerijo
Jurij Zrnec je bil danes znova na sodišču. FOTO: Mediaspeed

LJUBLJANA – Danes se je v sodni palači ljubljanskega okrožnega sodišča nadaljevala pravda, v kateri Jurij Zrnec zaradi hude poškodbe pri delu od zavarovalnice, pri kateri je zavarovana Drama, zahteva 55.000 evrov odškodnine. Prepričan je, da si je zlomil gleženj zato, ker tehnična ekipa na dan predstave ni ustrezno opravila svojega dela. Zrnec se je namreč septembra 2012 v zaodrju predstave Nežka se ženi spotaknil ob podporni steber in doživel kompliciran zlom gležnja. Da je šlo res za hudo poškodbo, priča dejstvo, da so mu vstavili kar 16 vijakov in dve ploščici, pol leta na nogo ni smel stopiti, kar štiri leta po nesreči pa si je pri hoji moral pomagati s palico. Danes je sodnica Vanja Klavora zaslišala priče in del tehnične ekipe, ki je skrbela za izvedbo predstave.

Jurija ni in ni bilo

Kot prvi je pred sodnico stopil tonski mojster predstave Jože Jelenc, ki je pojasnil, da je na dopoldanski obnovitveni vaji vse potekalo po načrtu. Tik pred predstavo je sam preveril, ali so vsi rekviziti na svojem mestu, in pojasnil, da ne ve, kaj točno se je v času nesreče dogajalo v zaodrju, saj je bil sam za mešalno mizo. »V začetku predstave se igralci lovijo po odru. V nekem trenutku pa Jurija ni bilo več ven. Čas sem zapolnil s scensko glasbo, kot je to običajno, če pride do kakšnega nepredvidenega dogodka. Glasba je kar trajala, nato pa je na oder prišel Bojan Emeršič, mi pomahal in povedal, da je prišlo do prekinitve zaradi nesreče. Prišel sem v zaodrje in opazil, da je Jurij že sedel na stolu, ob njem pa so bili igralci, maskerka, frizerka … Rekli so mi, da se je spotaknil ob opornik in zlomil nogo. Ker sam nisem mogel pomagati, sem odšel do vratarja in poklical rešilca, a so mi povedali, da nimajo prostega vozila in da bo najboljše, da ga sami pripeljemo na urgenco. Odločili smo se, da Jurija na urgenco odpelje Emeršič.«

V zaodrju skoraj v temi

Da so razmere v Drami zahtevne, ker se morajo igralci v zaodrju pripravljati skoraj v temi oziroma v polsvetlobi, kot je to pojasnil Jelenc, sta na prejšnjem zaslišanju poudarila tudi Nina Valič in Bojan Emeršič, ki sta z Zrnecem igrala v omenjeni predstavi. Tonski mojster pa je danes pojasnil, da so po tleh postavljene luči z modrim filtrom, da vsaj malo osvetlijo tla. Jelenc je še dejal, da nobeden izmed članov zasedbe pred predstavo ni imel pripomb, in poudaril, da je bilo vse na svojem mestu, vseeno pa se je čudil fotografiji iz zaodrja, ko je videl, kako malo prostora so imeli igralci, ki so se v zaodrju podilii drug za drugim. Kot se spomni, bi moral biti prehod, kjer se je poškodoval Zrnec, širok najmanj meter, a kot je bilo razvidno s fotografij, ni bilo tako. Drama zaradi nesrečnega dogodka sicer ni uvedla posebnih ukrepov ali izvedla preiskave.

Kaj so o nesrečnem dogodku povedale druge priče in kaj je bilo tik ob podpornem stebru, ob katerega se je spotaknil Zrnec, preberite v četrtkovi tiskani izdaji Slovenskih novic.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije