NOVA KNJIGA

Jožica Avbelj: Izšla bo knjiga o njenem življenju

Knjiga bo govorila o njej, njenem življenju, malo o zasebnem in malo več o poklicnem.
Fotografija: Jožica Avbelj. FOTO: Mimi Antalovič
Odpri galerijo
Jožica Avbelj. FOTO: Mimi Antalovič

Vedno mladostna ognjena rdečelaska, slovenska gledališka in filmska igralka Jožica Avbelj težko kdaj počiva. Ali je zasedena z delom ali ga pa sama najde. Lani oktobra se je zaključilo snemanje nadaljevanke Sekirca v med, v kateri Jožica igra preračunljivo sosedo Roziko.

Vedno aktivna Jožica. FOTO: zasebni arhiv
Vedno aktivna Jožica. FOTO: zasebni arhiv
»Rozika je vdova, ima hčerko in vnuka in obožuje tovariša Tita. In kar naprej nekaj počne,  se uči raznih stvari, nas tudi preseneča, ne moremo verjeti česa vsega se loti. V bistvu je v nekaterih stvareh kar precej drugačna od mene, v nekaterih sva si pa zelo podobni. Polna življenja je in ne dovoli, da bi jo propadli projekti spravili v preveč slabo voljo. Ona gre naprej«, je opisala Jožica svoj igrani lik.

Sedemkratna prejemnica Borštnikovih nagrad za igro in Borštnikovega prstana, čeprav upokojena, nas vedno znova preseneti s svojimi igralskimi podvigi,  tokrat pa ima v planu nekaj povsem drugega.

»S Petro Pogorevc, dramaturginjo v Mestnem gledališču Ljubljana, končujeva knjigo. Ne dolgo nazaj je izdala knjigo o Racu, zdaj bo pa knjiga z naslovom Joži. Govorila bo o meni, o mojem življenju, malo o zasebnem in malo več o poklicnem. Izšla bo nekje avgusta.«

Več iz te teme:

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas