KAM NA DOPUST?

Jelko Kacin: Zaenkrat zelo slabo kaže

S slabšanjem epidemiološke slike je tudi več dela za vladnega govorca.
Fotografija: Jelko Kacin načrtov za dopust še ne dela. FOTO: STA, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Jelko Kacin načrtov za dopust še ne dela. FOTO: STA, posnetek zaslona

V začetku junija je eden najvidnejših obrazov med koronakrizo pri nas, uradni vladni govorec za covid 19 Jelko Kacin, verjetno pričakoval, da bo imel malce več časa za oddih. Vsakodnevnih vladnih tiskovnih konferenc na temo novega koronavirusa, ki so na vrhuncu epidemije potekale tudi po dvakrat na dan, je bilo konec, epidemiološka slika je bila nekaj časa razveseljujoča, a kaj, ko je kmalu sledilo poslabšanje.

Tiskovne konference zadnje tedne sicer ne potekajo vsak dan, ampak vseeno večkrat na teden. Tudi sicer dela Kacinu ne zmanjka, zato niti ne preseneča, da je ob novinarskem vprašanju, kje si bo privoščil počitnice, odgovoril: »Ne vem, ali si jih bom lahko, zaenkrat zelo slabo kaže. Obveščen sem bil, da me ljudje ta vikend kličejo po Krku, kjer naj bi bil, pa povem, da me tam ni bilo. Ob prvi priložnosti bom poskušal iti tudi tja, da opravim nujna vzdrževalna dela, ampak za zdaj ne moremo določiti ne datuma ne kraja,« je odgovoril Kacin, za katerega je znano, da ima vikend na hrvaškem otoku Krk.

Kacin je dodal, da tudi še ne ve, kdaj in kje bo porabil bone, ki jih je vlada namenila vsem prebivalcem Slovenije za zagon slovenskega turizma: »Upam, da mi bo vendarle uspelo. Zaenkrat ne kaže, da bi lahko šel na daljši dopust. Lahko, da bom pobegnil za dan, dva, drugače sicer ne gre.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije