ZNAN OBRAZ IMA SVOJ GLAS

Je šel Avdić predaleč? Poglejte, kako mu je vrnil športnik

Priljubljeni voditelj je s svojo šalo razdelil javnost.
Fotografija: Številni so se ob Avdićevih besedah zgrozili. FOTO: Damjan Žibert, Pop TV
Odpri galerijo
Številni so se ob Avdićevih besedah zgrozili. FOTO: Damjan Žibert, Pop TV

Prvo oddajo nove sezone šova Znan obraz ima svoj glas je zaznamoval tudi voditelj Denis Avdić, ki je Slovenijo razdelil ne le s tem, kar je rekel tekmovalcu Alexu Volasku, ampak predvsem s šalo, ki jo je povedal na račun invalidnega športnika in paraolimpijca Darka Đurića.
 
Preberite še:
Avdić si pa upa! Ste videli, kaj je dejal pred vso Slovenijo?

»Zakaj smo se odločili za slike desetletnikov? Desetletnikov zato, ker so to po navadi najbolj nerodna leta, ko eni dela telesa začnejo poganjati nesorazmerno z drugimi. In potem? Potem izgledaš tako, kot da bi te Darko Đurić narisal z levo roko,« je dejal Avdić med oddajo, pri tem pa je mislil na to, da Đurić leve roke nima. Kar je bilo za nekatere gledalce črn humor, je bilo za druge povsem neokusna šala.

Darko Đurić. FOTO: Drago Perko
Darko Đurić. FOTO: Drago Perko
Đurić se je na vse skupaj odzval v Avdićevem slogu. »Politično nekorekten črn humor je tak kot Denis Avdić v otroštvu. Nerazumljen,« je zapisal. Nato pa še dodal: »Sej vem, da je beden joke, ampak sem se povratnega udarca lotil tako kot Denis šale o meni, z levo roko

Paraolimpijec je kasneje pojasnil: »Opažam, da niste precej dobro sprejeli Avdićeve šala. Osebno me ni užalila in jo tudi razumem. Sem pristaš črnega humorja in takšne stvari celo podpiram. Invalidi se trdo borimo za enakopraven položaj v družbi, prav tako pa moramo posamezniki biti bitke in dopovedovati ljudem, da nismo neki revčki, ampak povsem normalni ljudje z vsemi plusi in minusi. Zato je kakšna taka (ne)slana šala pravzaprav dobrodošla.«

Čeprav se je Đurić postavil Avdiću v bran, pa številni komentatorji voditelju šale ne morejo odpustiti. Da je bil Avdić vedno primitivec, da je odvraten in da njegova šala ni vredna komentiranja, so samo nekateri komentarji pod športnikovim zapisom.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas