DOKUMENTAREC

Razkrili burno ozadje Okornovega filma o covidu (VIDEO)

Ljudje se bojijo, ker so tiste, ki so se že izpostavili, napadli.
Fotografija: FOTO: Ustvarjalci Filma
Odpri galerijo
FOTO: Ustvarjalci Filma

Cepiti se ali ne cepiti se proti covidu 19?« S tem vprašanjem se je zadnje mesece ukvarjal režiser Mitja Okorn, ko so ga povabili k pripravi dokumentarnega filma o prebolevnikih covida 19. Dokumentarec Covid -19, zgodbe prebolevnikov je sprožil ogormno polemik, režiser pa sedaj razkriva, da je še pred začetkom snemanja zavladala celo panika. Izkazalo se je namreč, da ni cepljen. »Jaz sem ciljna publika, ki jo moramo prepričati, da se cepi. Jaz nisem bil nikoli proti cepljenju, a nikoli nisem bil za cepljenje,« je razkril Okorn.

Vabljeni k brezplačnemu ogledu:

Bili so neodvisni

»Ker smo želeli pridobiti zanesljive informacije, smo poiskali prebolevnike in njihove družine ter zdravstveno osebje, ki je skrbelo za zbolele za covidom 19. Na začetku je bila težava najti ljudi, ki bi govorili o svoji izkušnji. Ljudje se bojijo, ker so tiste, ki so se že izpostavili, napadli. Vprašanje cepljenja je močno razdelilo Slovence. Preveč smo zastrupljeni s tem, kar smo prebrali na facebooku, kaj nam je nekdo serviral. Vsi so se že odločili samo zase in potem samo iščejo tisto, kar podpira njihova stališča,« ob tem pravi Luka Štigl, kreativni producent filma, ki trdi, da so bili neodvisni, da so lahko sami izbrali ljudi in dobili celovito zgodbo, da si ljudje ustvarijo lastno mnenje.

image_alt
Razvpiti Slovenec: Posnel bom film, Okorn ni režiser

Zakulisni film

V javnost so že poslali zakulisni film režiserja Jana Koka ki bo razjasnil, kakšno je bilo razmišljanje režiserja, ki je v svoji karieri sodeloval tudi s hollywoodskimi zvezdniki, kakor je Will Smith, v različnih fazah produkcije, kako se je odzival na goste in njihove zgodbe ter tudi, kaj si drugi člani snemalne ekipe mislijo o covidu 19 in cepljenju.

image_alt
Presunljiva pričevanja: Spala sem z rokami na maski v strahu, da bi se zadušila

image_alt
Nocoj premiera filma, ki ga mnogi hočejo prepovedati

 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas