NOVA ODDAJA

Iz Ukrajine pred male zaslone

Svetlana Cigoj in Jani Krmac vodita novo zabavnoglasbeno oddajo. Prvo so posvetili Dejviju Hrušovarju.
Fotografija: Jani Krmac in Svetlana Cigoj sta voditelja nove oddaje Vinilni časi.
Odpri galerijo
Jani Krmac in Svetlana Cigoj sta voditelja nove oddaje Vinilni časi.

Pred dnevi se je z obiska v domači Ukrajini vrnila plesalka Svetlana Cigoj, ki se je še dobro spomnimo iz oddaje Zvezde plešejo, v kateri se je po parketu uspešno vrtela s Frankom Bajcem, nekdanjim zmagovalcem resničnostnega šova Kmetija. Brhka svetlolaska je očarala Franka in številne Slovence, nekateri so bili celo prepričani, da bosta postala par.
Z možem in sinom so že postavili smrečico. FOTOGRAFIJI: FACEBOOK
Z možem in sinom so že postavili smrečico. FOTOGRAFIJI: FACEBOOK

A Cigojeva je že nekaj let srečno poročena s plesalcem Mišem Cigojem. Zdaj se brhka svetlolaska vrača pred kamere, tokrat televizije TV3, kjer smo jo že videli v oddaji Tine Time Show, odslej pa jo bomo videvali v novi oddaji z naslovom Vinilni časi. Njen sovoditelj je Jani Krmac. A prvo je Krmac odvodil sam, saj je bila Cigojeva še v rodni Ukrajini, že naslednjo soboto pa bosta skupaj pred kamerami. Z možem in sinom je preživela nekaj čudovitih dni v Ukrajini, od koder se je v Slovenijo preselila pred osmimi leti. A pravi, da jo njena domovina vsakič, ko jo obišče, bolj očara, saj je kot prenovljena.

»Priznam, da sem imela ob selitvi v Slovenijo nekaj težav, tako zaradi miselnosti kot življenja na splošno. Vendarle sem se rodila in živela v velikem, več kot petmilijonskem mestu Kijev, kjer je tempo življenja veliko hitrejši, ljudje pa so zelo nasmejani in predvsem vedno za akcijo oziroma zabavo,« pripoveduje Cigojeva. A hkrati prizna, da je tudi v Sloveniji srečna, saj je tu našla ljubezen, rodila sina in spoznala veliko prijateljev. A vsako leto vsaj dvakrat obišče domovino. Letos se je obiska še posebno veselila, ker je bilo pri nas več mesecev vse zaprto, medtem ko v Ukrajini takih ukrepov ne izvajajo. »Tam je vse odprto, zato smo obiskali nacionalni park, hišo prejšnjega predsednika, predvsem pa uživali v nakupovanju in druženju z običajnimi ljudmi,« navdušeno pripoveduje Svetlana Cigoj, ki bo naslednje sobote zvečer uživala v družbi sovoditelja Janija Krmaca in številnih zanimivih sogovornikov.


V prvi oddaji Vinilni časi so se posvetili letu 1990 in glasbeni legendi Dejviju Hrušovarju, pevcu skupine Pepel in kri in skladatelju, ki se je z uspešnicami Dan ljubezni, So najlepše pesmi že napisane, Vsak je sam in številnimi zapisal v zgodovino. Hrušovar bi moral biti celo osebno gost v oddaji, a je bil ravno na dan snemanja sprejet v bolnišnico zaradi slabega zdravstvenega stanja. 5. decembra pa se je žal poslovil.

A v oddaji ne bo govor le o glasbenikih, ampak o kulturi na splošno, tudi o športu in vsem, kar je zaznamovalo posamezno leto. Predstavljali bodo tudi uspešne stiliste, ki bodo osvetlili modne smernice, ter glasbene urednike in kritike, se pogovarjali o tehnologiji. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas