Hudičkom se je pridružila hudička Lidija

Moški člani Ansambla Peklenski muzikantje so z letošnjim letom medse uradno sprejeli pevko Lidijo Križnik.
Fotografija: Lidija Križnik FOTO: OSEBNI ARHIV
Odpri galerijo
Lidija Križnik FOTO: OSEBNI ARHIV

Saj ste že slišali koga reči: Tile muzikantje pa igrajo peklensko dobro! Zakaj se torej ne bi imenovali kar Peklenski muzikantje? Tako so že leta 2009 razmišljali mladi fantje, ki so začeli delovati kot trio, v katerem so bili brata Jernej in Žan Gašperlin ter basist Rok Maver.

Mladi in ambiciozni fantje so sprva igrali le na družinskih slavjih in kakšnim prijateljem. Ko so se že dodobra uigrali, so medse povabili pevko Anamarijo Purgar in se z njo odpravili na prvi festival v Luče ter prejeli nagrado občinstva. To jim je dalo dodatni zagon za delo. A kmalu se je pojavila želja, da bi zasedbo razširili v kvintet. Rečeno, storjeno, pridružila sta se jim trobentač in klarinetist in Peklenski muzikantje so lahko precej razširili repertoar. Vse več so igrali na veselicah, porokah, rojstnodnevnih praznovanjih pa tudi na prireditvah. Znova so se začeli udeleževati festivalov.

Ko se poti razidejo

Leta 2014 pa so se zaradi študijskih obveznosti njihove poti razšle in fantje so nekaj časa spet igrali v prvotni trio zasedbi. V tistem času so prejeli vabilo poletnega gledališča Studenec, ali bi se pridružili ekipi veseloigre Veselica v dolini tihi. Po krajšem premoru so se tam prekrižale poti Jerneja Gašperlina in Blaža Prašnikarja, ki je takrat sodeloval in pomagal različnim zasedbam na narodno-zabavni sceni. Po nekaj srečanjih sta bila odločena, da poiščeta fante in sestavita nov kvintet, ki bi nadaljeval delo.
Lidija Križnik FOTO: OSEBNI ARHIV
Lidija Križnik FOTO: OSEBNI ARHIV

Po nekaj avdicijah sta našla Klemna Brečka, Jerneja Korbarja in Jana Grčarja in Peklenski muzikantje so še bolj energično nadaljevali delo. Polni so bili novih idej, obenem pa so ostali ravno prav navihani. Tako vsaj zatrjujejo. Ker igrajo po več inštrumentov, so prilagodljivi in lahko zadovoljijo okuse različnih poslušalcev.

Iz različnih koncev

Fantje so doma iz različnih koncev Slovenije, sedež oziroma središče 'pekla' pa je v Miljah pri Šenčurju. A prav dolgo niso zdržali sami; lani so začeli sodelovati z Lidijo Križnik, nekdanjo članico Frajerk in še prej Ansambla Iskrice, in gostovati tudi zunaj naših meja. Lidija je letos še uradno postala njihova nova pevka oziroma peklensko dekle, s katero nadaljujejo uspešno glasbeno pot.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije