OSTANI DOMA

Helena Blagne se oglaša z domačega kavča, Luka Basi spregovoril v slovenščini (VIDEO)

Skupina slovenskih glasbenikov v aktualnem videu poziva ljudi, naj ostanejo doma.
Fotografija: Helena Blagne. FOTO: Jaka Bizjak
Odpri galerijo
Helena Blagne. FOTO: Jaka Bizjak

Nekaj najbolj priljubljenih slovenskih glasbenikov, kot so Helena Blagne, Luka Basi, Raay, Marjetka Vovk, Alya, BQL, Nika Zorjan, Manca Špik in drugi, je ustvarilo še kako aktualen projekt, s katerim želijo predvsem mladim sporočiti, naj v teh izrednih razmerah širjenja koronavirusa ostanejo doma v samoizolaciji.

Svoje sporočilo so prepesnili v skladbo Ostani doma, v kateri vsak od enajstih izvajalcev besedilo svoje že znane pesmi spremeni na način, da se konča z besedno zvezo »ostani doma«.



V šestminutnem video in glasbenem kolažu nastopata tudi hrvaška avtorja, splitski pevec Joško Čagalj Jole in nedubudni Dino Petrič, ki sta za slovensko javnost del svoje pesmi poslovenila. S svojevrstnim izzivom #ostanidomachallenge se je spoprijel tudi Luka Basi, ki je doslej vedno pel v hrvaščini, a tokrat je v podporo sporočila spregovoril v slovenščini.

Poslušajte skladbo in si oglejte še vroč videospot. Vsak od izvajalcev ima v pesmi posebno sporočilo za vas in prav vsi ga sporočajo iz svojega doma. Tako se je Basi posnel med umivanjem zob, Špikova med pitjem kavice, duo Maraaya za klavirjem in diva slovenske glasbe Blagnetova na kavču s knjigo v roki. Tudi čas doma je lahko kreativen in zabaven. Poglejte, kaj glasbeniki počnejo doma.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije