NOVA VELEPOSLANICA

FOTO: Trumpova Lynda, o kateri Melania molči: naklonjena je skrajni krščanski struji

Slovenija je s predajo poverilnega pisma 29. avgusta predsedniku Borutu Pahorju tudi uradno dobila novo ameriško veleposlanico, izbira katere je čez lužo vzbudila veliko začudenja.
Fotografija: Lynda Blanchard - Lyndy FOTO: OSEBNI ARHIV
Odpri galerijo
Lynda Blanchard - Lyndy FOTO: OSEBNI ARHIV

Lynda Blanchard je izjemna, a tudi nenavadna ženska. Usmerjena je v dobrodelnost, v vsakdanjem življenju si služi kruh kot poslovna ženska, z diplomacijo pa se doslej ni ukvarjala.
Iz Bele hiše so sporočili, da je prva dama ZDA Melania Trump že začela načrtovati božično okrasitev sedeža ameriške vlade in domovanja predsednika ZDA. FOTO: REUTERS
Iz Bele hiše so sporočili, da je prva dama ZDA Melania Trump že začela načrtovati božično okrasitev sedeža ameriške vlade in domovanja predsednika ZDA. FOTO: REUTERS

Je mama sedmih otrok, štiri od njih je posvojila na tujem. Trumpu, ki jo je predlagal za to pozicijo, se je nemara prikupila s svojo domnevno naklonjenostjo teorijam zarote in ljubeznijo do lažnih novic – to dvoje ji očitajo politični nasprotniki glede na njene objave na facebooku, ki so sicer od nedavnega nedostopne širši javnosti. Naklonjena je skrajni krščanski struji, predvsem pridigarju Franklinu Grahamu, čigar objave je večkrat delila na svojem profilu. No, pa zajeten kupček dolarjev je donirala za volilno kampanjo Donalda in Melanie.

Blanchardova je soustanoviteljica razvojne fundacije 100X, ki energijo namenja ustvarjalnim rešitvam pri odpravljanju revščine in izboljšanju življenja otrok po svetu, soustanovila pa je tudi podjetje za upravljanje vlaganj v nepremičnine B&M, kjer je doslej delala kot višja svetovalka.


Z imenovanjem naslednika oz. naslednice kariernega diplomata Brenta Hartleyja, ki je bil v Ljubljani od februarja 2015, pa je povezana tudi zgodba, v kateri je eno pomembnejših vlog odigrala naša Melania. Sprva je bilo namreč predvideno, da naj bi bila kandidatka za novo ameriško veleposlanico v Sloveniji podjetnica Kelly Roberts.
Ti greš v Slovenijo! FOTO: REUTERS
Ti greš v Slovenijo! FOTO: REUTERS

Pri njeni izbiri naj bi sicer osebno sodelovala prva dama ter naj bi vztrajala pri tem, da bi položaj prevzela ženska s poslovnimi izkušnjami. Kot so takrat zapisali na odlično obveščenem portalu Politico, naj bi Robertsova sprva hotela v katero drugo državo, a je potem po vztrajanju Trumpove privolila v položaj v Sloveniji. Robertsova je nato, kdo bi vedel, zakaj, od kandidature odstopila, ameriška prva dama pa se na to ni odzivala.

Molči tudi o Blanchardovi

Zdaj jo dobimo, namesto Kelly pač Lyndy. In redni politični dialog o vseh vprašanjih skupnih interesov med Melanijino Slovenijo in Donaldovimi ZDA bo vnovič stekel kot po maslu. Pa še na revščino se spozna bodoča nova veleposlanica ZDA pri nas. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije