VRAČA SE

FOTO: Po talentih Alen obmolknil, a zdaj sledi veliki povratek

Pred devetimi leti je osvojil poslušalce kot tekmovalec šova Slovenija ima talent. Po nekajletnem zatišju in premoru pa se Alen Vogrinec Vesel vrača na sceno.
Fotografija: Alen Vogrinec Vesel se je po devetih letih znova postavil na noge. FOTO: Osebni Arhiv
Odpri galerijo
Alen Vogrinec Vesel se je po devetih letih znova postavil na noge. FOTO: Osebni Arhiv

Alen Vogrinec Vesel iz Kočevske Reke je gledalce kot mlad pevski talent navdušil pred devetimi leti, v prvi sezoni šova Slovenija ima talent. Takrat so ga mnogi kovali v zvezde in primerjali celo s tragično preminulim makedonskim pevcem Tošejem Proeskim, tako žameten glas je imel, a po nekaj mesecih evforije je kar utonil v pozabo.

Okusil je vse slabe strani slave, saj so mediji spremljali njegovo izgubljeno bitko na sodišču zaradi finančne goljufije pri najemu lizinga za avtomobil. Alen je tudi sam priznal, da mu je bilo velikokrat težko, a življenje gre naprej in očitno si je po nekaj letih glasbenega premora opomogel in se zdaj vrača na glasbeno sceno.

Že lani je posnel dva dueta, enega tudi z Marjanom Zgoncem. Pesem Usojena mi ni pa se je pogosto vrtela na radijskih postajah. Še posebno dobrodošel je pri poslušalcih v sosednji Hrvaški, kjer je trg tudi veliko večji, sam pa se tam počuti kot doma.
Videospot Prijatelj moj je posnel s člani Zavoda Beli angel, ki pomagajo žrtvam motorističnih nesreč. FOTO: Branko Teršek
Videospot Prijatelj moj je posnel s člani Zavoda Beli angel, ki pomagajo žrtvam motorističnih nesreč. FOTO: Branko Teršek

Nedavno je posnel novo skladbo z naslovom Prijatelj moj, ki skriva posebno zgodbo, zanjo je posnel tudi videospot, s čimer želi razveseliti predvsem vse tiste sledilce, ki so mu v vseh teh letih ostali zvesti.

»Prostega časa je vse manj, vendar se ne pritožujem. Avgusta in oktobra pripravljam dva večja projekta, med drugim načrtujem nastop na festivalu v Dalmaciji, a več za zdaj še ne smem razkriti,« pravi Alen. Videospot za pesem Prijatelj moj bo luč sveta ugledal v ponedeljek, 29. aprila, posneli so ga v prečudoviti naravi ob Bloškem jezeru.

»Zanimivost videospota je ta, da smo k sodelovanju povabili tudi Zavod Beli angeli. Gre za dobrodelno organizacijo motoristov, ki pomagajo tistim, ki so bili udeleženi v motorističnih prometnih nesrečah, in jih vzpodbujajo na poti skozi življenje,« razloži Alenova življenjska sopotnica Nataša, ki možu vseskozi trdno stoji ob strani. Pesem Prijatelj moj namreč govori o tem, da še obstajajo ljudje, ki imajo v sebi čut za prijatelje in sočloveka. Kljub hitenju in noremu tempu življenja namreč še obstajajo ljudje, ki jim je mar za druge.

»Alen pa jo je posvetil vsem tistim, ki ga spremljajo od začetka. Ne nazadnje je že vsak od nas kdaj občutil tudi samoto in ve, kako pomembna je roka, ki jo nekdo položi v takih trenutkih na tvojo ramo,« opiše zgodbo nove pesmi Nataša Vogrinec Vesel, ki je zanjo prispevala besedilo, glasbo in aranžma pa sta ustvarila priznani dalmatinski producent Želimir Škarpona in Dalibor Musap.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije