SPOMINI

FOTO: Miša Molk v kopalkah, kdo je na fotografiji zraven nje?

S sošolci so se odpravili na izlet v najaživahnejšo počitniško destinacija na obali Katalonije.
Fotografija: Miša Molk. FOTO: Mediaspeed
Odpri galerijo
Miša Molk. FOTO: Mediaspeed

Prva dama slovenske televizije Miša Molk vsake toliko objavi spomine iz mladosti. Tako jo je srečanje z fotografom in nekdanjim sošolcem Arnejem Hodaličem na hodniku RTV v mislih poneslo v gimnazijska leta, zato je pokazala razredno fotografijo in fotografijo z izleta v Španijo.


V pojasnilu pri razredni fotografiji je zapisala, da sedi v prvi vrsti, Arne sedi za njo, zadaj levo v prvi vrsti pa je »mama direktorja Mladinskega gledališča Tiborja Miheliča Syeda, ki je zgodaj postala mamica«.

Na izlet so se odpravili v katalonski Lloret de Mar, ki velja za najživahnejšo letovišče na tem delu obale Španije. Miša v kopalkah »rine čoln v morje«.

Miša je letos napolnila 65 let. V enem od intervjujev je povedala, da je imela rada fiziko in matematiko, razmišljala pa je tudi, da bi študirala psihologijo. Na koncu je leta 1980 doštudirala novinarstvo. O razlogih, zakaj se je želela vpisati na psihologijo, je pred leti za Mladino dejala: »Stiskala sta me družinski in šolski red, učiteljice, ki so brez razlogov delile ukore, profesorica francoščine, ki je pljunila v lasten robec in šla z njim čez moje naličene trepalnice, profesorica zgodovine, ki mi je očitala, da se peljem s fičkom, medtem ko ona pešači. Vse to je hotelo najti svoj poračun v psihologiji.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije