TEDEN MODE

FOTO: Ivan Cankar na tednu mode

V MAO na gradu na Fužinah se je pod budnimi očmi kreativne ekipe LJFW predstavilo več kot trideset oblikovalcev.
Fotografija: Da sta si nogomet in moda zelo blizu, dokazuje tudi obisk člana NK Olimpije Jucie Lupeta, ki je prišel v spremstvu svoje Lare Kolar.
Odpri galerijo
Da sta si nogomet in moda zelo blizu, dokazuje tudi obisk člana NK Olimpije Jucie Lupeta, ki je prišel v spremstvu svoje Lare Kolar.

Že 11. izdaja Ljubljanskega tedna mode je navdušila še najbolj zagrizene kritike, saj so organizatorji pripravili sanjski ambient v Muzeju arhitekture in oblikovanja. Kljub velikemu tehničnemu zalogaju so v vseh pogledih zadovoljili obiskovalce in oblikovalce na največjem domačem modnem spektaklu, svoj pečat pa je vtisnil celo velikan slovenske klasike Ivan Cankar.
 

Pisana paleta kolekcij


V MAO na gradu na Fužinah se je pod budnimi očmi kreativne ekipe LJFW predstavilo več kot trideset oblikovalcev. Pisana paleta kolekcij je obiskovalcem povzročala sladke skrbi, da so na nakupovalni seznam umestili nove kose, ki jim bodo obogatili omare. Za vsakogar se je zagotovo našlo nekaj, tudi pogosto zapostavljeni moški so prišli na svoj račun, kajti Petja Zorec je vnovič zadela v polno s svojim oblikovalskim darom. V revijo je poleg postavnih fantov iz ljubljanske agencije Immortal Models vključila dva seniorja, da sta popestrila predstavitev kreacij.
V vlogi manekenke se je preizkusila še pevka Hannah Mancini, ko se je po brvi sprehodila za prijatelja in oblikovalca Matica Velerja.
Sebastjan Jenko se je že večkrat sprehodil za znamko Dolce & Gabbana, tokrat pa je blestel v Draževem motivu Ivana Cankarja.
Sebastjan Jenko se je že večkrat sprehodil za znamko Dolce & Gabbana, tokrat pa je blestel v Draževem motivu Ivana Cankarja.

Za prav posebno presenečenje je poskrbel bratsko-sestrski dvojec Draž, kajti Urška in Tomaž sta v tokratni koncept spretno stkala slavne motive iz slovenske literarno-slikarske zgodovine. Na njunih puloverjih sta se znašla impresionistični Sejalec Ivana Groharja ter Ivan Cankar, ki je bil glavna zvezda otvoritvenega dne.

Presežki so si sledili iz ure v uro, saj so se poleg domačih priznanih imen izkazali tudi oblikovalci iz pobratenih držav nekdanje Jugoslavije. Začetna ideja povezovanja in soustvarjanja celotne regije se je v nekaj letih razvila v trdno sodelovanje, zato ni nenavadno, da se na ta modni praznik z veseljem vračajo vsako sezono. V občinstvu se je trlo znanih imen, ki niso le željni pozornosti, ampak tudi sicer spremljajo, podpirajo ali kar soustvarjajo smernice.
Urška in Tomaž Draž sta se vrnila na LJFW in upravičeno požela velik aplavz za svojo kolekcijo.
Urška in Tomaž Draž sta se vrnila na LJFW in upravičeno požela velik aplavz za svojo kolekcijo.

Nekaj je bilo precej drznih tudi pri izbiri oprave, drugi so segli po bolj neopaznih kombinacijah, vsem pa je bilo skupno, da so za nekaj dni pobegnili v čarobni svet kreacij in se med grajskimi stenami počutili zares pravljično. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije