NOVA SLUŽBA

FOTO: Fajonova bo zaposlila hčer znanega politika, ki je prava lepotica

V Bruslju bo med drugim skrbela tudi za družbena omrežja.
Fotografija: Tanja Fajon. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Tanja Fajon. FOTO: Roman Šipić

Znanih je nekaj več imen, ki jih bodo naši evropski poslanci zaposlili kot svoje asistente. V prejšnjem mandatu je odmevala zaposlitev Žana Janše, sina Janeza Janše, pri poslancih iz vrst SDS, tokrat pa se je evroposlanka Tanja Fajon odločila, da bo za svojo desno roko v Bruselj vzela hčer vodje poslanske skupine SD Matjaža Hana. Kot je evroposlanka razkrila za Delo, je Špela Han, ki je na FDV diplomirala junija letos, v Bruslju že opravljala pripravništvo.
 

Fajonova je zaposlitev Janševega sina obsodila


Špela Han. FOTO: Facebook
Špela Han. FOTO: Facebook
Po besedah Fajonove bo Hanova skrbela za administrativne zadeve bruseljske pisarne, pomagala pri delu v odboru za zunanje zadeve AFET, kot komunikologinja pa bedela tudi nad družbenimi omrežji. 

Fajonova je zaposlitev Žana Janše v Evropskem parlamentu leta 2015 sicer obsodila, češ da je »denar, ki ga nameniš nekemu asistentu, denar davkoplačevalcev«. »In če zaposliš nekoga, ki je član tvoje družine, se mi zdi, da bi bilo povsem neprimerno, ali pa nekoga, ki je prišel v parlament po prijateljskih vezeh, ki nimajo nič skupnega s stroko,« je takrat dejala evroposlanka.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije